Guvernul scoate din rezervă cărbune şi păcură pentru energie termică şi electrică în sezonul rece

Publicat: Marţi, 27 Decembrie 2011 22:59 // Actualizat: Marţi, 27 Decembrie 2011 22:59 // Sursa: Mediafax

Guvernul a decis, marţi, scoaterea din rezerva de stat a unor cantităţi de 1,18 milioane tone cărbune şi 137.000 tone păcură, necesare la asigurarea energiei termice şi electrice pentru populaţie în perioada sezonului rece.

Foto: railwaypro.com

Scoaterea din rezerva de stat a fost aprobată cu titlu de împrumut, până la 31 octombrie 2012, pentru 17 centrale electrice şi termice din subordinea Ministerului Economiei sau aflate în administrarea autorităţilor locale, informează Mediafax.

Trei dintre aceşti operatori, respectiv CET Iaşi, Uzina Termoelctrică Giurgiu şi Electrocentrale Oradea, vor putea împrumuta păcură numai după restituirea cantităţilor de combustibil împrumutate anterior, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. De aceste stocuri va beneficia şi oraşul Brad, judeţul Hunedoara.

În luna noiembrie, primarul acestei localităţi a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de faptul că Executivul nu alocase bani pentru termoficarea oraşului.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 dec 03:00
...şi 137.000 tone păcură, necesare la asigurarea energiei termice şi electrice pentru populaţie în perioada sezonului rece. Citește mai departe… Posted...
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H