Guvernul se împrumută de peste un miliard de euro în luna iulie. Suma totală pentru anul acesta se ridică la aproape 25 miliarde euro

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să împrumute 5,3 miliarde lei, în iulie, prin certificate de trezorerie cu discont și obligațiuni de stat de tip benchmark, conform unui ordin semnat de ministrul Florin Cîțu.

01 iul. 2020, 07:03
Guvernul se împrumută de peste un miliard de euro în luna iulie. Suma totală pentru anul acesta se ridică la aproape 25 miliarde euro

Primele licitații vor avea loc joi, 2 iulie. Este vorba despre o licitaţie de certificate de trezorerie cu discount în valoare de 600 milioane lei, cu scadența în iulie 2022 și o emisiune de 500 milioane lei (obligațiuni) cu scadența în 2028 și o rată a cuponului de 4,15%.

Citeşte şi MAJORARE PENSII. Cât va fi punctul de pensie după creşterea de 10% anunţată de Florin Cîţu

Cea mai lungă maturitate la emisiunile avute în vedere în iulie este de 15 ani, licitația urmând a avea loc pe 23 iulie, iar suma avută în vedere este de 200 milioane lei.

Suma totală pe care statul o împrumută anul acesta este de 120 miliarde lei (aproape 25 miliarde euro), conform unui document semnat de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ea fiind mai mare cu 33 miliarde lei comparativ cu varianta inițială. Practic, acesta este necesarul brut de finanțare, adică deficit bugetar plus rambursarea datoriilor.


loading...
Partenerii noștri