Guvernul se împrumută pentru a plăti salariile celor care se ocupă de vaccinare

Ministerul Sănătăţii alocă alte peste 24 de milioane de lei pentru plata salariilor restante din luna august pentru personalul medical din centrele de vaccinare. În aceste condiţii, abia se ajunge la zi cu plata.

17 sept. 2021, 15:20
Guvernul se împrumută pentru a plăti salariile celor care se ocupă de vaccinare

Guvernul  anunţă că a alocat peste 24 de milioane de lei pentru achitarea salariilor restante din luna august pentru personalul medical din centrele de vaccinare. „Cu aceste fonduri ajungem la zi cu plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare”, afirmă ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, instituţia a transmis, vineri, deschiderile de credite bugetare în sumă de 24.851.000 lei în vederea achitării salariilor restante din luna august 2021 pentru personalul medical din centrele de vaccinare, după ce, în această săptămână, au fost plătite şi sumele pentru lunile mai – iulie a. c.

“Cu aceste fonduri ajungem la zi cu plata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare, aşa cum am promis”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Bilanţ coronavirus 17 septembrie. Aproape 4.500 de cazuri COVID-19. Bucureştiul şi alte patru judeţe sunt în scenariul galben

Ministerul Sănătăţii anunţa, joi, că a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

Femeile vaccinate cu Pfizer trebuie să ştie asta. Reacţie adversă gravă care nu apare pe prospect

”Ministerul Sănătăţii a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, ultimele date oficiale arată că, în 13 septembrie, erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populaţiei cu 839 fluxuri organizate. Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice şi 26 spitale private, iar în săptămâna 6-13 septembrie 2021 au fost solicitate 46 de echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, aproape plin cu pacienţi cu COVID-19. 99% dintre bolnavi sunt nevaccinaţi.

În Timp ce Guvernul abia a ajuns la zi cu salariile, în spitale e jale. Spitalul de Boli infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi este aproape plin cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, medicii de la această unitate sanitară arătând că există o „presiune foarte mare”, iar cazurile internate sunt forme medii şi severe. În condiţiile în care cei mai mulţi dintre pacienţi sunt nevaccinaţi şi în contextul în care spitalul mai are doar câteva locuri libere, medicii fac din nou apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

„Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf. Parascheva este în stare de funcţionare la capacitate maximă. Corpul medical şi infrastructura spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari. Ceea ce am preconizat, vis-a-vis de evoluţia pandemică, este pe punctul de a deveni realitate. (…) Toţi pacienţii, indiferent de sectorul unde sunt îngrijiţi, au nevoie de suport maximal din punctul de vedere al oxigenoterapiei fiind în proporţie de peste 99% nevaccinaţi. În momentul de faţă, spitalul dispune de 5 locuri de terapie intensivă şi doar 10 locuri în cadrul pavilioanelor spitalului”, a transmis, vineri, managerul unităţii medicale ieşene, medicul Florin Roşu.

Conform acestuia, şi celelalte spitale suport COVID au început să interneze pacienţi care nu mai pot fi primiţi în Spitalul de Boli Infecţioase.  „Am detaşat specialişti către spitalele suport, astfel încât pacienţii să aibă parte de cea mai calificată îngrijire”, a precizat medicul. El a făcut din nou apel la vaccinare şi la respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului, despre care spune că au fost „măsuri bagatelizate în ultima perioadă”.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi îngrijeşte la nivelul tuturor pavilioanelor pacienţi cu patologia COVID-19 cu forme medii spre severe, iar în cele două secţii de terapie intensivă se află exclusiv pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care au forme severe şi critice ale bolii.