Guvernul se joacă cu salariile din Educaţie! Creşterile salariale ale profesorilor, scoase de tot din „ordonanţa trenuleţ”

Guvernul a amânat ședința de joi, pentru că nu are încă avizele pe „ordonanța trenuleț” și pe proiectul de buget pe anul 2024. Documentele nu au stat nici 24 de ore în dezbatere publică, fiind postate pe site-ul Ministerului Finanțelor miercuri, la ora 13.00.

14 dec. 2023, 17:46
Guvernul se joacă cu salariile din Educaţie! Creşterile salariale ale profesorilor, scoase de tot din „ordonanţa trenuleţ”

Ministerul de Finanţe îi pusese de miercuri pe jar pe angajaţii din Educaţie, când a publicat pe site-ul instituţiei un document din care reieşea că vor avea parte de o creştere salarială de doar 8% în 2024. Ministrul Boloş s-a scuzat şi a dat vina pe angajaţii din Ministerul Finanţelor, care ar fi publicat o variantă mai veche a „ordonanţei trenuleţ”.

Totuşi, sindicaliştii din Învăţământ au constatat joi, cu stupoare, că din ultima variantă a „ordonanţei trenuleţ” au dispărut cu totul creşterile salariale.

Salariile angajaților din Învățământ nu vor crește cu același procent, „pentru toți la fel”, a declarat de la Palatul Victoria liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a spus că vor fi procente diferite, care pot să însemne 14% sau „poate ca să fie și mai puțin”, dar că pe medie creșterile vor fi de 20%. Hadăr a mai spus că sindicaliștii din învățământ au fost chemați de aseară să mai discute încă o dată grilele de salarizare din Educației cu premierul Ciolacu, ministrul de Finanțe, Marcel Boloș și ministrul Educației, Ligia Deca, scrie EduPedu.

Citeşte şi: Guvernul a amânat reducerea normei didactice pentru profesorii cu vechime pentru anul școlar 2025 – 2026 – proiect

Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria liderii sindicali care au discutat cu premierul Ciolacu, ministrul Finanțelor și al Educației.

Salarizarea profesorilor și a personalului din școli pentru anul 2024 va fi decisă printr-o ordonanță de urgență separată de ordonanța „trenuleț”. Asta au declarat la ieșirea de la Palatul Victoria liderii sindicali care au discutat cu premierul Ciolacu, ministrul Finanțelor și al Educației, potrivit aceeaşi surse.

Salarizarea personalului din școli de la 1 ianuarie 2024 va fi stabilită printr-o ordonanță de urgență distinctă, potrivit declarațiilor făcute de liderul FSLI Simion Hăncescu. Marius Nistor de la FSE a explicat că necesitatea unui alt act normativ este dată de faptul că în actuala formă a ordonanței trenuleț erau puse doar cadrele didactice și personalul nedidactic, fără funcțiile de conducere, îndrumare și control.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: Dedic acest premiu tuturor românilor care își fac în mod corect datoria față de țară și care își cresc copiii în respectul față de România și față de tradițiile ei creștine