Guvernul şi-a propus facilitarea exportului de maşini Logan, aparatură de comunicaţii către ţările slab dezvoltate

Publicat: Luni, 13 Iunie 2016 09:00 // Actualizat: Luni, 13 Iunie 2016 09:39 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul va suplimenta instrumentele de încurajare a exporturilor prin semnarea, alături de alte țări membre UE, a unui acord de parteneriat economic cu statele Comunității Africii de Est (CAE), anticipând astfel că va facilita vânzarea de mașini Dacia Logan, aparatură de comunicații, apă minerală și vor fi reluate livrările de cosmeticeși materiale de construcții către Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania și Uganda, țările slab dezvoltate din această zonă.

Schimburile comerciale ale României cu statele CAE au totalizat, la finele anului trecut, 32 de milioane de euro, din care 11,6 milioane de euro export și 20,4 milioane de euro import, rezultând astfel un sold negativ, potrivit profit.ro.

Automobile Dacia conduce top-ul exportatorilor pe zona Africa de Nord, așa cum recent a arătat Profit.ro, pe relația cu statele din Africa de Sud exportul țării fiind unul modest.

Prin semnarea acestui acord, Guvernul anticipează că vor rezulta noi oportunități de export pentru produse și servicii românești, unele exportate și în anii anteriori, precum îngrășăminte, cosmetice, produse farmaceutice și materiale de construcții, și altele noi, ca apă minerală, aparatură de comunicații, produse și servicii IT, mașini agricole, dar și autoturisme Logan, fabricate de producătorul auto Dacia, controlat de grupul francez Renault.

Citeşte şi Duster, Logan şi Sandero, în top-ul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Africa apă minerală export Guvern Logan maşini tari slab dezvoltate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 09:16
...economic cu statele Comunității Africii de Est (CAE), anticipând astfel că va facilita vânzarea de mașini Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
13 iun 09:15
... Guvernul va suplimenta instrumentele de încurajare a exporturilor prin semnarea,...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H