Guvernul SUA i-a confiscat lui Abramovici două avioane. Oligarhul a pierdut dintr-un foc o jumătate de miliarde de dolari

Ministerul american al Justiţiei a ordonat luni confiscarea a două avioane aparţinând oligarhului rus Roman Abramovici, afirmând că acestea au fost utilizate încălcând sancţiuni adoptate împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei.

06 iun. 2022, 22:05
Guvernul SUA i-a confiscat lui Abramovici două avioane. Oligarhul a pierdut dintr-un foc o jumătate de miliarde de dolari

Ministerul a explicat în documente juridice că cele două aparate, un Boeing 787-8 Dreamliner şi un Gulfstream G650ER, zburaseră în teritoriul rusesc după instituirea în 2 martie a reglementărilor americane asupra exporturilor. Cele două avioane, în valoare de peste 400 milioane de dolari, sunt de origine americană, iar proprietarul lor, miliardarul Roman Abramovici, a dispus ca acestea să zboare în martie până în Rusia fără să fi cerut licenţă specială de reexport, potrivit ministerului.

Controalele Ministerului Comerţului asupra exporturilor şi reexporturilor sunt solide şi trebuie să fie respectate. Aceasta este o componentă importantă a strategiei americane pentru a priva Rusia de mijloace de alimentare a războiului său ilegal„, a explicat Andrew Adams, directorul echipei denumite KleptoCaptură.

Citeşte şi Adevărul despre „otrăvirea lui Roman Abramovich”. Gigi Becali: „Am vorbit cu prieteni de-ai lui”

Această echipă, din care fac parte zece procurori şi anchetatori din mai multe servicii americane, are misiunea de a ancheta încălcarea sancţiunilor adoptate împotriva Moscovei după invazia în Ucraina şi să organizeze confiscarea bunurilor oligarhilor.

Pe termen scurt, obiectivul acestei echipe este de a demonstra aplicarea strictă a regimului de sancţiuni şi de a încuraja oamenii apropiaţi Kremlinului să se distanţeze de statul rus, care continuă să accelereze războiul„, a adăugat Andrew Adams.

Citeşte şi Roman Abramovici a ajutat o bunică ucraineană să-şi salveze nepotul. Ce se ascunde în spatele bunelor intenţii ale oligarhului rus

Ministerul Justiţiei american nu a indicat unde se află în prezent cele două avioane.

Fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea nu a fost plasat pe lista personalităţilor sancţionate de SUA.


loading...