Adevărul despre „otrăvirea lui Roman Abramovich”. Gigi Becali: „Am vorbit cu prieteni de-ai lui”

A fost otrăvit Roman Abramovich în cadrul discuțiilor ruso-ucrainene? Gigi Becali susține că este vorba, de fapt, despre un fake news de război.

25 apr. 2022, 19:04
Adevărul despre „otrăvirea lui Roman Abramovich”. Gigi Becali: „Am vorbit cu prieteni de-ai lui”
Gigi Becali îl condamnă pe Vladimir Putin

În timp ce Ucraina și Rusia se acuză reciproc de otrăvirea lui Roman Abramovich, Gigi Becali a venit cu propria versiune. Afaceristul român susține că presupusa otrăvire este de fapt o manipulare.

Patronul de la FCSB s-a folosit de relațiile pe care le are pentru a afla adevărul în cazul lui Roman Abramovici.

„E vrăjeală că l-au otrăvit pe Abramovici. Am vorbit eu cu prieteni de-ai lui. Nu mă mai interesează politica pentru că pierd mântuirea”, a declarat Gigi Becali, pentru România TV.

Jurnaliștii de la Bellingcat susțin că oligarhul rus și alți doi membri ai delegațiilor din cadrul discuțiilor ruso-ucrainene au fost otrăviți în noaptea de 3 spre 4 martie cu mai multe substanțe chimice. Cei trei bărbați ar fi suferit simptome de otrăvire cu porfirină și organofosfat, substanțe care stau la baza insecticidelor și erbicidelor.

Aceiași gazetari sunt de părere că substanțele nu au fost într-o cantitate atât de mare, astfel încât să provoace decese. Rușii ar fi vrut, de fapt, să-i sperie pe negociatori. În prezent, aceste informații rămân doar la nivel de speculație, până la proba contrară.

 

Continuă războiul declarațiilor, după cazul Roman Abramovich. Rusia aruncă vina pe Ucraina

 

Armata rusă continuă să explice haosul de la Buchta. Dmitri Polianskii, ambasador adjuct la ONU, susține că totul a fost regizat de către oamenii lui Volodimir Zelenski.

„Ucraina şi partenerii săi occidentali dau dovadă neîncetat de o ostilitate faţă de Rusia. Însă amintiţi-vă de Bucea. Amintiţi-vă de acest discurs montat de Ucraina şi Occident cu scopul de a acuza Rusia. Încă de la început, noi am arătat că era vorba doar despre o dezinformare, înscenată de către forţele ucrainene.

Noi am publicat un anumit număr de elemente de probă în weekend. Se văd victime ale unor săgeţi de metal, care nu sunt folosite de către forţele ruse.

Acest lucru demonstrează că aceste persoane nu au fost ucise de către forţe ruse”, a declarat diplomatul rus.