Guvernul Ungariei bagă bani în reclame care critică pedepsirea economică a Rusiei. Viktor Orban compară sancţiunile cu bombe, afişe au apărut în toată ţara VIDEO

Guvernul prim-ministrului maghiar Viktor Orban a lansat o campanie de publicitate stradală în care susține că sancțiunile împotriva Rusiei distrug Ungaria.

19 oct. 2022, 11:08
Guvernul Ungariei bagă bani în reclame care critică pedepsirea economică a Rusiei. Viktor Orban compară sancţiunile cu bombe, afişe au apărut în toată ţara VIDEO

Sancțiunile sunt reprezentate vizual ca bombe, iar afișe în acest sens au apărut pe străzi și în mijloacele de transport în comun din Ungaria. „Există o imagine clară în lume că efectele sancțiunilor sunt chiar mai puternice decât consecințele războiului din Ucraina”, spunea în urmă cu câteva săptămâni ministrul de Externe maghiar, Peter Szijjarto, în timp ce Viktor Orban a ţinut aproape săptămânal discursuri în care a criticat sancţiunile împotriva Rusiei.

Într-un discurs ţinut în faţa Parlamentului de la Budapesta, premierul maghiar a declarat: „Putem spune cu siguranță că, urmare a sancțiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi. Această armă s-a întors împotriva noastră, Europa s-a împuşcat singură în picior cu sancţiunile”.

Citeşte şi Viktor Orban sare din nou la gâtul UE: „Politica Buxelles-ului a dus la o situaţie în care un pitic sancţionează un gigant. Prin urmare, piticul moare”

Nu mai departe de săptămâna trecută, guvernul Ungariei a lansat o consultare naţională cu privire la embargourilor impuse Rusiei. „Credem că sancţiunile ne distrug”, a transmis Executivul de la Budapesta, scrie telex.hu.

Citeşte şi Ungaria se apără, după ce liderii UE au etichetat statul condus de către Viktor Orban drept „nedemocratic”: „E jignitor pentru maghiari!”