Guvernul Ungureanu a trecut. Vezi componenţa Cabinetului VIDEO

Cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu a fost validat de Parlament. Deşi s-au înregistrat absenţe în tabăra puterii, iar unii deputaţi ai minorităţilor au anunţat că nu vor vota, noul Guvern a reuşit să strângă voturile necesare pentru a se instala la Palatul Victoria: 237 de voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă".

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 12:19
Guvernul Ungureanu a trecut. Vezi componenţa Cabinetului VIDEO

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a mulţumit parlamentarilor pentru votul de învestitură şi a afirmat că speră să nu dezamăgească, susţinând că ştie cât de grea poate fi misiunea sa. „Cât de repede trebuie să trec la treabă. Nu e timp”, a declarat noul premier.

Ungureanu s-a descris ca un om „serios, muncitor”.  „Sunt genul de om care la 6.00 e la serviciu şi pleacă de acolo când termină treaba. Trebuie să muncim, e cea mai frumoasă dovadă de patriotism„, a precizat Ungureanu.

El a adăugat că apreciază faptul că liderul PSD, Victor Ponta, a venit la şedinţa Parlamentului şi a a arătat că va ţine cont de cele 15 puncte propuse de acesta. „Evident că da, sunt subiecte de interes naţional”, a spus Ungureanu.

„Guvernul este legitim şi aceasta o dovedeşte votul Parlamentului, dar îmi pare doar rău că opoziţia nu a fost în sală, m-aş fi bucurat ca această sală să fie plină. Este şi ceea ce l-am rugat pe domnul preşedinte Ponta cu câteva zile în urmă, condiţionările politice se vede că au decis altceva, dar apreciez foarte mult că a venit şi a avut aceeaşi disponibilitate de dialog cu echipa care urma să primească votul. Apreciez acest lucru fiind convins că reprezintă garanţia bunei noastre înţelegeri”, a spus Ungureanu.

El a mai anunţat că intenţionează ca, joi seara, să reunească în şedinţă noul Guvern, pentru a discuta despre proiectele pentru perioada următoare.

Pentru învestire, Guvernul propus de Ungureanu trebuia să primească votul majorităţii de 232 de parlamentari. A primit 237, în condiţiile în care coaliţia, plus minorităţile, contau pe prezenţa a 239 de parlamentari, din totalul de 243 pe care îi numără. Opoziţia nu a participat la votul de învestitură.

Componenţa cabinetului Ungureanu este următoarea:

– Marko Bela (UDMR) – vicepremier

– Cătălin Predoiu (independent) – ministrul Justiţiei

– Leonard Orban (independent) – ministrul Afacerilor Europene

– Lucian Bode (PDL) – ministrul Economiei

– Gabriel Berca (PDL) – ministrul Administraţiei şi Internelor

– Cristian Petrescu (PDL) – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului

– Alexandru Nazare (PDL) – ministrul Transporturilor

– Stelian Fuia (PDL) – ministrul Agriculturii

– Cătălin Baba (PDL) – ministrul Educaţiei

– Răzvan Mustea (PDL) – ministrul Comunicaţiilor

– Claudia Boghicevici (PDL) – ministrul Muncii

– Bogdan Drăgoi (PDL) – ministrul Finanţelor

– Kelemen Hunor (UDMR) – ministrul Culturii

– Laszlo Borbely (UDMR) – ministrul Mediului

– Ritli Ladislau (UDMR) – ministrul Sănătăţii

– Cristian Diaconescu (UNPR) – ministrul Afacerilor Externe

– Gabriel Oprea (UNPR) – ministrul Apărării