Guvernul va deconta cumpărarea a 500.000 de tablete şi materiale de protecţie sanitară. OUG a fost aprobată

Guvernul a adoptat miercuri ordonanţă de urgenţă ce prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziţiei de 500.000 de tableme şi a materialelor de protecţie sanitară necesare în şcoli. Anunţul a fost făcut miercuri seară de vicepremierul Raluca Turcan.

RomaniaTV.net
19 aug. 2020, 18:50
Guvernul va deconta cumpărarea a 500.000 de tablete şi materiale de protecţie sanitară. OUG a fost aprobată

„În şedinţa de guvern de astăzi am adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede decontarea prin Ministerul Fondurilor Europene a achiziţiei de 500.000 de tablete, achiziţii făcute de către autorităţile publice locale sau inspectoratele şcolare judeţene. 500.000 de tablete necesare pentru începutul de an şcolar, iar această achiziţie este în valoare de 100 de milioane de euro. Aşadar, 100 de milioane de euro, prin Ministerul Fondurilor Europene, bani decontaţi către autorităţile publice locale”, a arătat Raluca Turcan, conform Agerpres.

Fonduri în valoare de 50 de milioane de euro vor fi foosite pentru decontarea achiziţiilor de materialele de protecţie sanitară.

„Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute de către autorităţile publice locale pentru materiale de protecţie sanitară necesare în şcoli, iar aceste achiziţii sunt în valoare de 50 de milioane de euro. Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute pentru cumpărarea de containere sanitare în localităţile unde nu există apă curentă şi canalizare. Aceste achiziţii vor fi în valoare de 25 de milioane de euro şi reprezintă un sprijin uriaş pentru copiii aflaţi în aceste comunităţi unde încă există restanţe uriaşe din perspectiva asigurării condiţiilor minime necesare la început de an şcolar”, a precizat vicepremierul, conform sursei citate.

Klaus Iohannis: „Şcoala trebuie să înceapă pentru că este inadmisibil să avem o generaţie pierdută”


loading...