Guvernul va merge în Parlament pentru un NOU VOT de încredere: Ponta anunţă restructurarea cabinetului

Victor Ponta a anunţat marţi ca, după data de 10 decembrie, odată cu trecerea bugetului pentru 2015 prin Parlament, va coopta partidul lui Călin Popescu Tăriceanu în Guvern. Premierul a precizat că, prin promovarea unor membri ai PLR în Execuitv, va avea loc o "restructurare" a Executivului şi va fi nevoie de un vot în Parlament. În plus, premierul a vorbit despre posibilitatea reducerii numărului de miniştri.

25 nov. 2014, 10:18
Guvernul va merge în Parlament pentru un NOU VOT de încredere: Ponta anunţă restructurarea cabinetului

Victor Ponta a declarat că săptămâna viitoare se va şti foarte clar dacă „păstrăm şi mergem mai departe cu guvernarea”.

„Imediat după buget, voi propune în discuţia cu coaliţia de guvernare o restructurare a Guvernului astfel încât PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri în Guvern”, a precizat Ponta.

Premierul a arătat că Executivul se va prezenta, în Parlament, după cooptarea PLR, pentru un nou vot de încredere.

CITEŞTE ŞI PSD A DECIS: CONGRES în februarie sau martie. Victor Ponta anunţă RESTRUCTURAREA Guvernului

„Obligatoriu, prin prevederea constituţională, în momentul în care o altă formaţiune politică intră în componenţa  Guvernului, trebuie un vot în Parlament. Ori pentru ca să intre PLR, cu siguranţă va fi un vot (…) Evident că după 2 ani şi ceva de guvernare, o să vedem exact, din punct de vedere instituţional, poate vor fi mai puţini miniştri. Asta înseamnă o restructurare, o repornire a Guvernului pentru 2015-2016, a explicat Ponta.

Întrebat dacă se aşteaptă ca UDMR să iasă de la guvernare, Ponta a răspuns: „Eu am fost intordeauna foarte corect cu colegii de la UDMR. Nu am un asemenea semnal. Ce vor decide dânsii, e decizia lor„.

În ceea ce priveşte PSD, Ponta a spus că partidul îşi va face analizele la începutul anului viitor, în februarie sau în primăvară, spunând că în partid trebuie schimbate radical o mulţime de lucruri.

Liderul PSD a explicat că social-democraţii ar urma să aibă un congres la inceputul anului 2015. „E nevoie de o resetare a structurii, a principiilor, in asa fel incat in 2016 sa putem castiga alegerile locale si parlamentare”, a declarat Ponta.