Guvernul vrea prelungirea valabilităţii tichetelor de călătorie gratuite şi a taloanelor speciale

Publicat: Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:19 // Actualizat: Miercuri, 04 Decembrie 2019 17:19 // Sursa: romaniatv.net

Pentru că facilitățile de călătorie pentru pensionari, veterani, văduve și invalizi de război expiră la sfârșitul acestui an, Guvernul a elaborat un proiect de ordonanță privind prelungirea perioadei de valabilitate a tichetelor de călătorie gratuite și a taloanelor speciale.

Conform legislației în vigoare, aceste tichete și taloane puteau fi folosite până la 1 ianuarie 2020, urmând ca după această dată facilitățile acordate beneficiarilor menționați să fie acordate prin intermediul unui card personalizat. Cu toate acestea, infrastructura pentru folosirea cardurilor nu a fost încă pusă la punct, motiv pentru care Guvernul propune două măsuri. Pe de o parte extinderea perioadei până la care pot fi folosite tichetele și taloanele, până la 1 ianuarie 2022, iar pe de altă parte prelungirea termenului de finalizare a infrastructurii pentru folosirea facilităților de transport până la 31 decembrie 2021.

BONURI DE MASĂ pentru 4,5 milioane de pensionari. Proiectul de lege a primit avizul 

Reducerile pentru pensionari presupun, anual, un număr de șase călătorii cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio clasa a 2-a. Veteranii de război beneficiază de 12 călătorii gratuite dus-întors pe calea ferată, sau 24 călătorii simple, pe parcursul unui an, la clasa I, pentru orice fel de tren.

De asemenea, au dreptul la șase călătorii gratuite, dus-întors, sau la 12 călătorii simple, pentru orice fel de tren, veteranii decorați cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945", cei nedecorați și văduvele de război. Generalii, ofițerii și ceilalți veterani de război decorați cu Medalia „Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945" călătoresc la clasa I. Cei nedecorați și văduvele de război călătoresc la clasa a II-a.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H