Guvernul vrea să acorde un ajutor companiilor mari. Orban: „Trebuie să fie un produs oarecum similar pentru garantarea creditelor”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, că Executivul vrea să acorde un ajutor pentru companiile mari, sub forma garantării creditelor, după modelul programului de sprijinire a IMM-urilor.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 14:19
Guvernul vrea să acorde un ajutor companiilor mari. Orban: „Trebuie să fie un produs oarecum similar pentru garantarea creditelor”

„Am stabilit că, pe lângă formele de sprijin pentru IMM-uri, pregătim un act normativ pentru a acorda produse similare către companiile mari. Trebuie să fie un produs oarecum similar pentru garantarea creditelor pentru capital de lucru şi pentru investiţii”, a precizat Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a explicat că autorităţile sunt în discuţii cu investitorii.

„Se lucrează împreună cu Exim. Încercăm să găsim soluţia pentru a da randament, să nu mai avem acele sincope. Suntem în discuţii şi cu investitori, pentru a fi un produs viabil. Produsul va fi aprobat marţi cel mai târziu. Îl vom face public joi şi vom adopta şi fonduri suplimentare care trebuie găsite”, a precizat ministrul Finanţelor Cîţu.

Senatorul PSD Daniel Zamfir acuză: Prietenii lui Florin Cîţu, abonaţi de bază la IMM Invest