Guvernul vrea să reia procesul de achiziţie a sculpturii „Cuminţenia pământului”. Câţi bani ar putea costa lucrarea

Guvernul a decis să reia procesul de achiziţie a sculpturii "Cuminţenia pământului", realizată de Constantin Brâncuşi, a anunţat la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

18 feb. 2016, 14:37
Guvernul vrea să reia procesul de achiziţie a sculpturii „Cuminţenia pământului”. Câţi bani ar putea costa lucrarea

„Astăzi, Guvernul a decis să reia procesul de achiziţie a ‘Cuminţeniei Pământului’. Vom avea toate detaliile în cel mai scurt timp de la Ministerul Culturii. Anunţul ferm pe care îl fac astăzi este că acest proces de achiziţie se reia”, a afirmat Suciu.

El a precizat că reluarea procesului presupune numirea unei noi comisii care să se ocupe de achiziţie şi care să facă noi evaluări.

Citeşte şi: Scandal în Comisiile pentru buget, după ce s-au respins banii pentru opera lui Brâncuşi, „Cuminţenia pământului”

„Toate aceste demersuri vor fi reluate şi reanalizate. Va fi un obiectiv important al Guvernului să aducă procesul la bun sfârşit. Evident că ştim preţurile şi ştim discuţiile pe care comisia anterioară le-a avut cu proprietarii acestui obiect de artă, dar cred că este un moment important cu ocazia aniversării a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi faptul că Guvernul doreşte să reia procesul de achiziţie”, a subliniat Dan Suciu.

La sfârşitul anului trecut Comisiile pentru buget au respins alocarea sumei de cinci milioane de lei pentru Ministerul Culturii, în vederea achiziţionării operei lui Constantin Brâncuşi, „Cuminţenia pământului”.

Citeşte şi: Ministrul Culturii: Opera „Cuminţenia pământului” ar putea fi vândută pe piaţa liberă