Gyorgy Frunda: Am cerut ieşirea UDMR de la guvernare şi organizarea alegerilor anticipate

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, marţi, că a cerut în cadrul şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale Uniunii ieşirea organizaţiei de la guvernare, punct de vedere care a fost susţinut şi de alţi colegi.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 19:38
Gyorgy Frunda: Am cerut ieşirea UDMR de la guvernare şi organizarea alegerilor anticipate

El a spus că a fost o discuţie colegială, deschisă, în care fiecare şi-a spus punctul de vedere, fie pentru rămânerea în coaliţia de guvernare, fie pentru ieşire.

„Eu am pledat pentru motivele pe care le-am spus consecvent, în primul rând în cadrul Uniunii şi apoi public, pentru ieşirea din coaliţia guvernamentală. Au fost colegi care şi-au manifestat dubiile, rezervele în legătură cu rămânerea noastră în coaliţia guvernamentală”, a spus senatorul.

Pe de altă parte, Frunda a menţionat că mulţi dintre parlamentarii UDMR au susţinut din nou necesitatea alegerilor anticipate.

Întrucât preşedintele Republicii nu va dizolva Parlamentul şi nu va accepta alegeri anticipate, nu are rost să mergem pe o cale care nu are finalitate„, a adăugat Frunda.

Frunda a mai spus că nu are rezerve faţă de premierul desemnat. „Îl cunosc pe domnul Ungureanu ca un om de cuvânt, cu diplomaţie şi profesionalism (…) Nu e un semnal bun ca şeful SIE să fie numit prim ministru, dar e un om care gândeşte de două ori înainte de a face un lucru şi îi acordăm prezumţia de bunăvoinţă„, a mai spus Gyorgy Frunda.