Habar nu aveai! Ce se întâmplă dacă ţii cardul bancar lângă telefonul mobil

Publicat: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 18:48 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Cardul bancar este de mult timp un accesoriu indispensabil pentru milioane de oameni din întreaga lume. Totuşi, puţini ştiu că un card este extrem de sensibil când în apropierea sa se află un magnet suficient de puternic, fiind raportate cazuri în care până şi un telefon mobil a produs daune majore cardului.

Cardul bancar are pe spate o banda magnetică, aceasta deținând date importante: numele posesorului, banca emitentă, numărul contului, limita de credit și chiar creditul disponibil (dacă este cazul).

Ce se întamplă dacă laşi telefonul la încărcat toată noaptea

Destul de rezistentă în multe situaţii, banda neagră este extrem de sensibilă la întâlnirea cu un magnet, care fărâmițează sau rearanjează ordinea particulelor de oxid de fier care stochează datele. Astfel, cardul devine inutil, iar dacă nu-şi revine în câteva ore, nu mai poate fi folosit niciodată.

Odată demagnetizat, cardul este refuzat de POS-uri şi de bancomate. Au existat cazuri în care şi telefoanele mobile au demagnetizat cardurile. E drept, aceste cazuri au fost mult mai rare.

De ce se surpraîncălzesc telefoanele mobile. Uite ce greşeli faci

Posesorul unui card stricat va trebui să apeleze la banca sau compania care a emis de credit pentru a solicita unul nou. Totuși, nici o bancă nu garantează că banii vor intra în aceeași zi în care sunt transferați. Astfel, este posibil ca la schimbarea cardului să rămâneţi pentru câteva ore fără acces la bani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
card card bancar demagnetizare telefon mobil
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H