Hacker-ul Pentagonului, un pericol public. Vezi motivarea judecătorilor

Hacker-ul de 20 de ani prins zilele trecute după ce le-a tot dat bătaie de cap americanilor este un adevărat pericol. O spun magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5, care au emis pe numele lui Răzvan Cernăianu mandat de arestare pentru 29 de zile.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 15:05
Hacker-ul Pentagonului, un pericol public. Vezi motivarea judecătorilor

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Răzvan Cernăianu că a atacat serverele NASA şi ale Pentagonului şi a făcut publice informaţii confidenţiale, transferate ilegal, despre armata SUA. Judecătorii motivează că, în aceste condiţii, nu era exclus ca hacker-ul să continue activităţile infracţionale, dacă ar fi fost cercetat în libertate

„Răzvan Cernăianu a dovedit un potenţial criminogen ridicat, perseverenţă infracţională constând într-o activitate frauduloasă vastă, debutată încă de la începutul anului 2010 şi până în prezent, prin acţiuni ilicite repetate în dauna unor instituţii publice din S.U.A.”, se arată în motivarea judecătorilor care au decis ca el să rămână în arest.

Răzvan Cernăianu a încălcat regulile care guvernează „spaţiul informatic” şi a lezat inclusiv capacitatea de apărare a statului, mai arată judecătorii. Deşi tânărul a afirmat că a spart coduri de acces, parole şi baze de date pentru că acesta este hobby-ul lui, a reuşit, totuşi, să creeze un prejudiciu de 100.000 de euro. În aceste condiţii, judecătorii au decis să-i dea hacker-ului o lecţie: „O altă măsură preventivă, mai blândă, nu este eficientă la acest moment al urmăririi penale, ci eventual după acoperirea, chiar şi parţială, a prejudiciului”.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.