Hackeri de la Anonymous au atacat site-uri oficiale mexicane

Membri ai grupului de hackeri Anonymous au blocat vineri accesul la site-urile Senatului şi Ministerului de Interne din Mexic, protestând astfel faţă de ceea ce ei consideră drept o versiune mexicană a SOPA, un proiect de lege american împotriva pirateriei informatice.

RomaniaTV.net
28 ian. 2012, 13:31
Hackeri de la Anonymous au atacat site-uri oficiale mexicane

Anonymous a atacat (site-urile) Segob (Secretariatul Guvernului, echivalentul Ministerului de Interne) şi Senatului din cauza (proiectului de lege) SOPA mexcane „, a anunţat grupul pe contul său de Twitter în spaniolă.

AFP a constatat vineri la prânz că nu se poate conecta la site-urile celor două instituţii, ai căror purtători de cuvânt au confirmat telefonic blocarea acestora, dar care au refuzat să facă orice alte comentarii.

Anonymous a criticat în mai multe rânduri, pe reţele de socializare, „LeyDoring” („legea Döring”), referindu-se la propunerea de lege depusă de senatorul conservator Federico Döring, care prevede sancţionarea cu amendă a unor infracţiuni la legea privind drepturile de autor pe Internet.

Pe contul său de Twitter, senatorul din cadrul Partidului Acţiunea Naţională (PAN) al preşedintelui mexican Felipe Calderon a apreciat vineri că Anonymous are „dreptul să protesteze (…), dar nu să atace site-uri”.

La 15 septembrie, Ziua Independenţei Mexicului, Anonymous a blocat, deja, o serie de site-uri guvernamentale, în semn de protest faţă de violenţele legate de traficul cu droguri care devastează Mexicul.

În noiembrie, unul dintre activiştii săi a fost răpit de cartelul Los Zetas, dar acesta a fost eliberat după ce grupul a ameninţat că dezvăluie informaţii cu privire la legăturile întreţinute de această organizaţie criminală cu anumiţi oficiali de rang înalt politici şi din cadrul poliţiei din această ţară.