Hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaţilor. Buletinele lui Ciolacu şi Simonis, postate pe Dark Web

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor, Secretariatul General al forului legislativ anunţând că în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor şi că se redactează o plângere la DIICOT.

30 ian. 2024, 14:27
Hackerii au spart baza de date a Camerei Deputaţilor. Buletinele lui Ciolacu şi Simonis, postate pe Dark Web

Camera Deputaților a fost, marți, ținta unui atac cibernetic. Hackerii au spart baza de date a instituției și au obținut informații confidențiale despre aleși. Instituţia precizează că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

”A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, a anunţat Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

”Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, a precizat instituţia.

Potrivit informațiilor apărute până în prezent, actele de identitate ale mai multor deputați au ajuns pe mâinile hackerilor.

Cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu, dar și cea a lui Alfred Simonis au apărut pe Dark Web.

Citeşte şi: Victoraș Micula, beizadeaua milionarului de la European Drinks, început Fresh într-un sat din Suedia. Cine e persoana pe care a pus-o să-i arunce mașina într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro