Victoraș Micula, beizadeaua milionarului de la European Drinks, început Fresh într-un sat din Suedia. Cine e persoana pe care a pus-o să-i arunce mașina într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro

Victor „Victoraș” Micula, controversatul moștenitor al imperiului European Drinks, și-a mutat domiciliul într-un sătuc din Suedia.

30 ian. 2024, 09:11
Victoraș Micula, beizadeaua milionarului de la European Drinks, început Fresh într-un sat din Suedia. Cine e persoana pe care a pus-o să-i arunce mașina într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro
Victoraș Micula „s-a mutat” la țară, în Suedia

Victoraș Micula, fiul lui Viorel Micula, co-proprietar al grupului european Drinks, cu o avere de peste 200 de milioane de euro, are domiciliul într-un sătuc din sudul suediei. La doar 28 de ani, Micula Jr. este un personaj extrem de controversat, care are o colecție de mașini de lux, pilotează un elicopter și are pe rol mai multe dosare penale.

Victor Micula este acuzat că a accesat ilegal baza de date a MAI și a participat neautorizat la o percheziție a poliției, purtând echipament specific forțelor de intervenție, inclusiv o cagulă. În 2019, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a deschis un dosar penal pe numele lui, acesta a acuzat probleme medicale și a plecat în Elveția să se trateze la o clinică de lux.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a câștigat procesul cu Victoraș Micula. Câți bani trebuie să plătească milionarul

De atunci și până acum, pe numele lui au mai apărut și alte acuzații, de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, după ce ar fi tras cu o armă letală în centrul municipiului Oradea.

Într-un alt dosar, Victoraș Micula este acuzat de instigare în fals în declarații, după ce și-ar fi pus un proeten să-i arunce mașina de lux, un Mercedes G500, într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro. Potrivit fanatik.ro, fapta s-ar fi petrecut în 2018, însă procurorii au reușit abia în octombrie 2023 să-l trimită în judecată pe Micula, după ce acesta a contestat de două ori legalitatea rechizitoriului.

Printre argumentele invocate de Micula Jr se află și faptul că procurorii nu i-au comunicat toate actele de procedură penală pe adresa indicată de el, respectiv în localitatea Tagarp din Suedia, o comună cu o suprafață de 0,42 km pătrați, care la recensământul din 2010 avea doar 431 de locuitori. Localitatea aparține de două administrații (bimunicipală), respectiv municipalitățile Svalov și Landskrona, în provincia Scania din sudul țării.

Casa în care locuiește, în acte, fiul milionarului Micula se află la marginea comunei, pe o străduță care se termină într-un loc de joacă pentru copii. Imobilul e departe de a fi unul impunător, are un singur nivel și dipsune de o curte mică. În imobilul respectiv mai locuiește un român de 54 de ani, căsătorit cu o suedeză, potrivit sursei citate.

Citește și: Lovitură dură pentru frații Micula. Regii Frutti Fresh au fost amendați pentru afacerile de pe litoral. Ce lege au încălcat

Unde locuiește, de fapt, Victoraș Micula

La Oradea, familia Micula deține o vilă uriașă, cu trei nivele, pe strada Colinelor, în cea mai scumpă zonă din oraș. Procurorii i-au trimis aici mai multe citații, pentru a se prezenta la audieri în calitate de suspect, însă Victor Micula nu a răspuns la acestea.

Oamenii legii au încercat să-l cheme la audieri și prin intermediul poștei electronice, dar fără rezultat, motiv pentru care avocatul lui Micula a restituit la dosar ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale, acuzând că procedura nu a fost legal îndeplinită.

Chiar dacă are domiciliul în Suedia, Victoraș Micula și-a petrecut ultimii ani în Elveția, de unde a fîcut mai multe live-uri pe rețelele sociale. Dacă în 2022 apărea pe patul de spital și susținea că este grav bolnav, un an mai târziu povestea cum manelistul Dani Mocanu l-a vizitat în Elveția. Cântărețul ar fi primit de la milionar un Lamborghini să se plimbe prin oraș, dar acesta a mers atât de repede încât polițiștii i-au confiscat mașina.

În ultima perioadă, Micula Jr a postat mai multe videoclipuri în care apare la bordul elicopterului pe care-l deține, imaginile fiind surprinse atât în Elveția, cât și în România. Pe TikTok, Victor are în jur de 600.000 de urmăritori. Atât Victor Micula, cât și tatăl și unchiul său, Viorel și Ioan Micula, dețin cetățenia suedeză.