Hackerul care ar fi putut să distrugă imperiul Facebook, condamnat la 8 luni de închisoare

Un student britanic, din York, care a spart sistemul de securitate al reţelei de socializare Facebook, şi care ar fi putut să distrugă imperiul lui Zuckerberg, în valoare de 31 de miliarde de lire, a fost condamnat duminică la opt luni de închisoare.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 10:58
Hackerul care ar fi putut să distrugă imperiul Facebook, condamnat la 8 luni de închisoare

Folosind numele „Gamma Ray” acesta a furat un cod secret „extrem de valoros pentru Facebook” şi l-a descărcat pe hard disk-ul computerului de acasă.

Furtul codului a provocat panică în companie şi în rezolvarea cazului s-a implicat inclusiv FBI-ul, care suspecta că ar fi un caz de spionaj industrial. Facebook a cheltuit 200.000 de dolari pentru rezolvarea acestei probleme.

Glenn Mangham, în vârstă de 26 de ani, este acuzat că ar fi pătruns în sistemul de securitate al Facebook în perioada aprilie-mai 2011, potrivit Daily Mail.

Acesta susţine însă că demersul său a fost unul etic, pentru că vroia să demonstreze celor de la Facebook carenţele în sistemul de securitate, pe care aceştia să le poată remedia ulterior. Acelaşi lucru îl făcuse anterior cu Yahoo, care l-a plătit cu 7.000 de lire pentru serviciile sale.

Procurorul nu s-a lăsat înduplecat însă, şi a descris cazul ca fiind „cel mai scump şi cel mai flagrant exemplu de atac al unei reţele de socializare, prezentat în faţa tribunalului britanic”.