Hagi, acuzaţii grave: „Atacul lui Viera la Ianis a fost planificat împreună cu antrenorul de la vestiar”

Tehnicianul Viitorului, Gheorghe Hagi, crede că atacul lui Viera asupra lui Ianis a fost unul planificat împreună cu antrenorul de la vestiar, considerând că scopul a fost scoaterea din joc a căpitanului echipei sale. Hagi nu doreşte să sesiseze comisiile nici în cazul lui Viera, nici în cazul arbitrului Marcel Bârsan, care nu a dat nici măcar fault la acel atac din debutul reprizei secunde.

25 feb. 2019, 18:48
Hagi, acuzaţii grave: „Atacul lui Viera la Ianis a fost planificat împreună cu antrenorul de la vestiar”

Hagi a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că la atacul lui Viera s-a văzut intenţia de a rupe piciorul unui fotbalist şi că şansa lui Ianis a fost că a lăsat piciorul moale şi a scăpat astfel fără o accidentare gravă.

“S-a văzut care era intenţia jucătorului de a rupe piciorul unui fotbalist tânăr şi cred eu că nu trebuie să evităm să spunem acest lucru. Ianis a fost destul de abil, a reacţionat foarte bine, a lăsat piciorul moale, dacă nu, era altceva. Bine că nu s-a soldat cu nimic. Vorbim de o intenţie gravă a unui jucător care a încercat să facă rău altui jucător. Cred că şi el trebuie să înveţe din acest lucru. De aceea nici nu am recurs sau apel, chiar dacă conducătorii mi-au zis că există un articol în care putem face acest lucru, am zis că nu căutăm asta, căutăm să jucăm fotbal şi atât şi de pe teren să iasă toţi sănătoşi, atât îmi doresc”, a afirmat Hagi.

El crede că atacul la Ianis a fost planificat împreună cu antrenorul lui Sepsi încă de la vestiare.

“Antrenorul lui Sepsi e un prieten, ştiam că e un oltean corect şi nu e frumos din partea lui să vorbească aşa. Acel lucru m-a făcut să cred că totul a fost planificat de la antrenor. S-a planificat acel lucru, adică elimină-l pe Ianis, trebuie eliminat pentru că până atunci jucătorul nostru, jucător nostru foarte important, a fost cel mai bun de pe teren. Iar de atunci echipa nu a mai jucat. Câştigul a fost enorm de mare pentru Sepsi că ei după aceea au venit şi au jucat fotbal când Ianis  a dispărut,  nu a mai putut să joace şi atunci au venit toate lucrurile bune ale lui Sepsi”, a afirmat Hagi.

Antrenorul a precizat că Ianis nu a dorit să iasă de pe teren după acel atac, a vrut să rămână lângă colegii săi deoarece este un luptător, dar randamentul său nu a mai fost ca cel de dinainte de minutul 50.

Hagi a afirmat că dacă Viera ar fi fost eliminat la acea intervenţie, atunci s-ar fi schimbat toată faţa jocului. Totuşi, antrenorul spune că nu va sesiza comisia nici în cazul arbitrului Marcel Bârsan, care  nu dat nici măcar fault la acea intervenţie asupra lui Ianis.