Hagi iese din afacerile din turism: vrea să vândă hotelul Iaki din Mamaia cu 9 milioane euro şi să bage banii în fotbal

Gheorghe Hagi, patronul echipei de fotbal Viitorul Constanţa, iese din afacerile din domeniul turismului şi vrea să vândă cu 9 milioane euro hotelul Iaki din Mamaia, după ce a mai încercat să vândă unitatea de cazare mai întâi pentru 12, apoi pentru 10 milioane de euro, potrivit mai multor surse din turism. Banii obținuți de Hagi ar urma să fie investiți în afacerea pe care fostul fotbalist al naţionalei a dezvoltat-o în ultimii ani în fotbal, conform Profit.ro.

20 mart. 2017, 08:41
Hagi iese din afacerile din turism: vrea să vândă hotelul Iaki din Mamaia cu 9 milioane euro şi să bage banii în fotbal

Deși în 2015 a derulat afaceri de 3 milioane de euro pe an și un profit net mai mare de 500.000 de euro, hotelierilor cu care a discutat li s-a părut ușor exagerat prețul de 12 milioane de euro, cerut inițial. Fostul fotbalist și-a redus pretențiile la 10 milioane de euro, moment în care, spun sursele citate, a intrat în negocieri cu un grup de investitori chinezi interesați să preia hotelul.

„Acum este hotărât să-l vândă și, din acest motiv, a scăzut prețul la 9 milioane de euro”, au spus surse citate de profit.ro. Unul dintre cele mai apreciate hoteluri din Mamaia, Iaki este clasificat la patru stele și are 125 de camere, restaurant, mai multe săli de conferință, spa și piscină.

Gică Hagi nu îşi vinde hotelul din Mamaia. ANUNŢ OFICIAL

Construit în 2004, hotelul a fost renovat și modernizat în ultimii ani, fiind una dintre puținele structuri de cazare de la mare care reușesc să rămână deschisă întregul an. „Succesul acestui produs este că reușește să stea deschis 365 de zile pe an, axându-se pe toate segmentele de turiști. Sălile de conferințe și Spa-ul sunt marile atracții în extrasezon”, au arătat aceleași surse.

Hagi nu este primul proprietar de hotel la mare care vrea să-și vândă afacerea. Recent, și frații Micula și-au scos la vânzare 11 din cele 12 hoteluri de pe litoral, iar pe lângă ei mulți alți oameni de afaceri care, fie au cumpărat hoteluri la privatizarea de la începutul anilor 2000, fie le-au achiziționat ulterior sau le-au construit, vor acum să le vândă pentru că nu le place să le opereze sau, pur și simplu, nu se pricep.