Hagi vs Gigi Becali, o istorie cu multe scandaluri şi umilinţe. Reacţia Regelui după ce patronul FCSB a refuzat să-l felicite pentru titlu

Farul a învins-o pe FCSB, scor 3-2, în penultima etapă a play-off-ului SuperLigii, și a devenit campioana României. A fost răzbunarea Regelui peste ani la toate umilinţele la care a fost suspus de-a lungul anilor de finanţatorul FCSB-

28 mai 2023, 13:28
Hagi vs Gigi Becali, o istorie cu multe scandaluri şi umilinţe. Reacţia Regelui după ce patronul FCSB a refuzat să-l felicite pentru titlu

A doua zi după meci, Gigi Becali (64 de ani), patronul FCSB-ului, a acordat câteva declarații în legătură cu partida de la Ovidiu și a menționat și faptul că nu-l va felicita pe nașul său Gică Hagi (58 de ani) pentru titlul de campion.

Reacția ”Regelui” nu s-a lăsat așteptată și a oferit un răspuns elegant. ”Nu e nicio problemă, poate o să vorbim zilele următoare. Fiecare interpretează cum vrea, mergem înainte”, a spus Gică Hagi, la emisiunea Liga Digisport. A fost un nou episod din lunga serie de umilinţe la care a apelat Gigi Becali de-a lungul timpului, doar că avantajul se afla de data aceasta „în stângul” lui Hagi.

Înainte să-și investească propriii bani în clubul pe care l-a inventat, Hagi îi propusese lui Gigi Becali să realizeze Academia la Steaua, unde ar fi beneficiat și de un brand mai puternic, și de suporteri, cei mai mulți din România.
Gigi Becali n-a fost interesat de un astfel de plan, considerând că investiția în juniori nu este rentabilă. Din 2007, de când Hagi a demisionat, echipa patronată de Becali a mai câștigat titlul doar de trei ori (2013, 2014 și 2015)!
În ultimii opt ani, Hagi a câștigat titlul de două ori – cu Viitorul (2017) și Farul (2023). Ambele au fost obținute în dauna clubului patronat de Gigi Becali.

20 septembrie 2007 – Hagi demisionează din funcţia de antrenor la Steaua (actuala FCSB).

Cine e diva sexy care a apărut lângă Hagi, după ce a luat campionatul. Toate televiziunile au fost cu camerele pe ea
Hagi, în urmă cu 16 ani: „Nu se poate să ți se ia mintea, personalitatea, demnitatea. Sper ca acest lucru să fie un exemplu, un moment de a ridica un mare semn de întrebare. Relația antrenor-conducător la Steaua trebuie reglată. Antrenorul, sper ca de-acum încolo, să aibă aceasta autoritate, să fie lăsat în pace. E atât de simplu… Nu mai puteam. Drumul se închisese. Îmi pare rău, dar mi s-a întins o cacealma. Eu cred că am puterea să i-o spun lui Gigi că nu face bine ce face. Nu numai că ia noțiunea de antrenor, dar nu se oprește aici. Distruge și jucătorii. Azi e bun, mâine îl dau afară, sau la Divizia C. Din păcate, asta e. Cel mai ușor, antrenorul se duce acasă. În ultimii patru ani, Steaua a făcut performanță, dar nu are stabilitate. S-au schimbat antrenori. Steaua are posibilitate mare, dar numai dacă se va lucra profesional. Nu totul sunt banii. Sport nu se face numai pentru bani. Ești plătit în funcție de ce dai. Eu nu am luat niciun ban, și nici nu vreau niciun ban. Banii pe care trebuia să mi-i dea mie, să-i pună la centrul de copii și juniori. N-am nevoie de bani și nu-i vreau. E vorba doar de plăcerea de a lucra într-un loc unde am vrut să fac performanță. Sper ca din ce s-a întâmplat cu mine, și înaintea mea, să se termine odată. Pentru binele Stelei. Am trăit momente penibile. Să primești telefon de sus, pe bancă, să mi se spună cine intră… Eu am rămas mut. Una e să discutăm ca de la patron la antrenor, alta e să ți se impună și dacă nu faci să fii dat afară. De ce mai stăm la antrenamente, dacă totul e pus de altcineva? Venirea mea la Steaua a fost benefică. Eram un om cu popularitate, iubit de suporteri. Criza a început când am fost aproape să intrăm în Champions League. Făceam performanță și devenea greu să fiu dat afară. Înainte de meciul cu Slavia, eu i-am spus că trebuie să facem niște schimbări, să dăm opțiuni și celorlalți jucători, dar patronul a prezentat altfel situația. Am pierdut, și e vina mea, dar dacă am fi câștigat, ar fi fost meritul altcuiva”.


Cum l-a umilit și jignit pe Hagi:
Primul atac, la finalul jocului cu CFR Cluj
Gigi Becali: „Hagi să nu creadă că îşi poate bate joc de mine. Dacă nu-l va folosi pe Mirel fundaş, să plece! Eu îl plătesc, să facă ce vreau eu! Am acest drept! Dacă eu vreau, trag jucătorii la sorţi şi echipa aia intră pe teren! Olăroiu era băiat ascultător. Eu îi ceream ceva şi el aşa făcea, deci mă respecta. Dacă Hagi crede că poate să facă orice pe banii mei s-a înşelat”.
Al doilea atac, înaintea meciului decisiv cu BATE Borisov
Gigi Becali: „După ce că nu are nici o treabă cu antrenoratul, se mai şi crede deşteptul lumii. Steaua e pe marginea prăpastiei cu el antrenor, habar nu are să vorbească, nu ştie să facă nici un traseu. Hagi a făcut o salată de vinete din Steaua. O să mai vorbesc cu el după ce ne vom califica în Ligă, dacă ne vom califica. Oricum, la returul cu BATE îi voi scrie echipa pe hîrtie şi p-aia să o văd pe teren. Hagi vrea să-l ascult pe el? De ce, că el n-are nici o treabă ca antrenor?! Nu ştie nimic! La ce nivel ridicat a antrenat el? Acolo a fost doar Oli. A, mi-am amintit, a luat Cupa Turciei, ce să spun, mare trofeu!”.

VIDEO Gheorghe Hagi, declarație fabuloasă pentru soția sa după câștigarea titlului cu Farul: ”Mă suportă. Am cheltuit toți banii, m-a lăsat”

Al treilea atac, după ce Hagi a decis să demisioneze
Gigi Becali: „Mă bucur că a decis să plece, pentru că nu aveam nici un viitor cu el pe bancă. Jucătorii mi-au spus că nu era în stare să facă nici trasee la antrenamente şi că eu mă pricep mai bine ca el la fotbal. Da, l-am umilit pe Hagi, dar el mă ştia, ştia că e greu să lucrezi cu Becali! Nu cred în calitățile lui de antrenor, cred că Hagi e tobă de fotbal și dacă va învăța din greșeli va ajunge mare antrenor, dar la ora asta nu e. E prea încăpățânat, ar trebui să mai vorbească și el cu Ienei, cu ăla, cu ăla”.

Rezultate slabe ale echipei, conflict insolvabil cu suporterii şi prăbuşire în voturile românilor, toate astea sunt, recunoaşte Gigi Becali, consecinţa insultelor adresate lui Hagi şi a felului în care l-a îndepărtat din Ghencea…

Gigi Becali în 2009:
„Îl voi mai aduce pe Hagi antrenor numai când voi face cea mai puternică echipă, ca să nu mai aibă eșecuri și să nu mă mai cert cu el”. (Sport.ro)
„L-am atacat atunci, l-am jignit, l-am umilit şi am avut numai de suferit. De acolo a plecat totul, acolo a fost scânteia care a aprins toate marile scandaluri cu suporterii, cu fostele glorii. Dacă azi fanii sunt împotriva mea, e pentru că la vremea respectivă l-am pus la zid pe Hagi. Mi-a fost fatal, am pierdut 3-4 la sută din voturile românilor. Dacă ştiam că se va ajunge aici, niciodată nu l-aş fi atins pe Hagi nici măcar cu o vorbă. Am fost un tâmpit atunci”. (Antena 2)
Exercițiu de imaginație: Cum ar fi arătat echipa patronată de Becali dacă Hagi ar fi rămas antrenor și ar fi dezvoltat centrul de copii și juniori?