Grupa Mondială II Fed Cup: HALEP – MUGURUZA 4-6, 3-6

Simona Halep a fost învinsă în primul meci al zilei a doua de la Fed Cup de Garbine Muguruza, scor 4-6, 3-6.

RomaniaTV.net
08 feb. 2015, 08:29
Grupa Mondială II Fed Cup: HALEP – MUGURUZA 4-6, 3-6

UPDATE: De la ora 14:00 urmează întîlnirea dintre Irina Begu şi Soler Espinosa, iar apoi va începe partida de dublu, Dulgheru/Niculescu – Garrigues/Arruabarrena.

Spania conduce România cu scorul de 2-1, după ce Garbine Muguruza a învins-o pe Simona Halep cu 6-4, 6-3, duminică, pe Patinoarul ”Dunărea” din Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II a competiției de tenis pe echipe Fed Cup.

HALEP – MUGURUZA LIVE VIDEO DOLCE SPORT

4-6, 3-6: Din păcate, Simona Halep pierde meciul cu Muguruza.

4-6, 3-5, Simona Halep serveşte pentru a salva setul

4-6, 3-4, Simona Halep îşi pierde din nou serviciul

4-6, 3-3, Simona Halep restabileste cu greu egalitatea.

4-6, 2-3, Din nou, momente grele pentru Simona Halep.

4-6, 2-1: Meci echilibrat in cel de-al doilea set, fiecare sportiva si+a castigat serviciul cu greu.

4-6, Simona Halep pierde primul set in faţa 

4-5, revenire SPECTACULOASA a Simonei Halep

3-5, momente mai bune pentru Simona Halep

1-5, Momente grele pentru Simona Halep, primul set pare compromis

1-3, Simona nu se regăseşte, pierde la 0 pe serviciul adversarei.

1-2, Simona reduce din diferenţă

0-2, probleme pentru Simona Halep în debutul meciului.

0-1, Halep începe prost, îşi pierde serviciul la primul game.

 

Întâlnirea dintre Simona Halep si Garbine Muguruza va începe la ora 12,00 si poate fi urmarita video live stream aici sau aici

In cel de-al doilea meci, Irina Begu o intalneste pe Silvia Soler-Espinosa, intalnire ce poate stabili si invingatoarea dintre Romania si Spania. Daca rezultatul intalnirilor va fi egal dupa cele doua meciuri de simplu, se va disputa si meciul de dublu, intre cuplurile Dulgheru/Niculescu si Garrigues/Arruabarrena.

Echipa care va castiga intalnirea de la Galati se va califica in play-off-ul pentru calificarea in Grupa Mondiala.

HALEP – MUGURUZA LIVE VIDEO DOLCE SPORT LA FED CUP. Duminică, de la ora 12.00, va avea loc meciul dintre Simona Halep și Garbine Muguruza, urmat de partida care le opune pe Begu și Silvia Soler. În proba de dublu se vor întâlni perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Lara Arruabarrena/Anabel Medina-Garrigues.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe sportiva Silvia Soler-Espinosa, 67 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Galaţi dintre România şi Spania, contând pentru turul întâi al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

Întâlnirea dintre Simona Halep si Garbine Muguruza va începe la ora 12,00 si poate fi urmarita video live stream aici sau aici

„Am avut emoţii, dar sînt fericită că am cîştigat. E o confruntare foarte dificilă. Sper să cîştig şi mîine, chiar dacă va fi un meci greu în faţa Simonei. A fost dificil s-o înfrunt pe Irina, mai ales în faţa publicului român”, a spus Garbine Muguruza la DolceSport.

SIMONA HALEP – GARBINE MUGURUZA LIVE VIDEO DOLCE SPORT LA FED CUP.

Spania a egalat în confruntarea cu România, scor 1-1, contînd pentru Grupa Mondială II a Cupei Fed, după ce Garbine Muguruza a învins-o pe Irina Begu, scor 6-3, 6-2.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Spania în primul tur al Fed Cup, în Grupa Mondială II. Partida se va disputa în acest weekend, pe 7 și 8 februarie, la Galați (meciurile vor putea fi urmărite în direct pe Dolce Sport 1). Miza este foarte mare, mai ales că tricolorele formează în acest moment una dintre cele mai bune echipe din istorie. Simona Halep, locul 3 mondial, și Irina Begu, clasată pe 32, sînt fetele în care toată suflarea românească își pune speranțele. Este a doua întîlnire dintre România și Spania, primul episod consumîndu-se în 1976, cînd ibericele ne-au bătut cu 3-0, la Philadelphia, Statele Unite ale Americii. Fetele noastre au șansa să răzbune acel rezultat, la aproape 40 de ani distanță. Tragerea la sorți a meciurilor din întîlnirea România – Spania are loc azi, 6 februarie, la ora 12:30, la Sala Grand Restaurant, Club VIVA. La meci va asista și președintele Klaus Iohannis, care a promis că va cînta imnul României alături de tricolore.

Suprafață ca la Turneul Campioanelor

Federația Română de Tenis a decis să ofere orașului Galați găzduirea meciului România – Spania din Fed Cup. În momentul în care a fost aleasă această locație, Federația Internațională de Tenis a considerat că nu este decît o problemă, legată de iluminare. Instalația avea o capacitate de 800 de lucși, iar cerințele ITF sînt de 1.200 de lucși. Ulterior, oficialii moldoveni au rezolvat problema și acceptul a fost primit. Sala Dunărea are 5.000 de locuri, iar gălățenii au făcut niște eforturi incredibile pentru a o putea pune la punct. „Suprafața va arăta exact ca la Singapore, unde a fost Simona la Turneul Campioanelor. Ca și culori, ca și viteză de joc, am așteptat indicațiile Simonei, să vedem cum o ajustăm. Simona a cerut ca suprafața să fie lentă spre mediu, nu foarte rapidă”, a declarat Florin {ipoș, organizator al meciului de Fed Cup. Fetele noastre au fost mulțumite de arenă, primele impresii la antrenamente fiind pozitive.

Simona nu a convins la „națională”

România se bazează pe cele mai în formă patru jucătoare pentru marele meci cu Spania. Cea mai valoroasă este, fără discuții, Simona Halep, clasată pe locul 3 în clasamentul mondial. Cealaltă jucătoare de simplu care va apăra onoarea țării este Irina Begu, clasată pe locul 32 în clasamentul WTA. Ambele jucătoare au avut un start foarte bun de an, Simona reușind să cîștige la Shenzen și să ajungă în sferturile de finală la Australian Open, în timp ce Irina Begu a fost surpriza plăcută la Marele {lem de la Melbourne, unde a ajuns în „optimi”. Mai mult, în primul tur a eliminat-o pe nemțoaica Angelique Kerber, jucătoare de TOP 10. Echipa este completată de Monica Niculescu, una dintre cele mai bune jucătoare de dublu ale momentului, și Alexandra Dulgheru. Cel mai probabil, cele două vor forma perechea de dublu, pentru ca Simona și Irina să se poată concentra pe meciurile de simplu.

Surpriza din lot? Absența Soranei

Echipa României este formată din Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru. Toată lumea a fost surprinsă cînd a văzut că lipsește una dintre cele mai valoroase jucătoare românce din ultima vreme, Sorana Cîrstea. Motivele acestei absențe sînt destul de multe. În primul rînd, forma prin care trece Sorana. Compatrioata noastră a evoluat într-o singură partidă în 2015, pe care a pierdut-o, în primul tur la Australian Open, 5-7, 0-6 cu rusoaica Alexandra Panova. Mai mult, această lipsă de meciuri a scos-o pe Sorana din topul primelor 100 de jucătoare, fiind clasată în acest moment pe 101 în clasamentul mondial. A fost și accidentarea pe care românca a suferit-o anul trecut, iar durerile au continuat și după ce și-a revenit. Acest lucru s-a văzut pe teren, Sorana reușind să cîștige doar 4 meciuri din august 2014 pînă în februarie 2015! Conform apropiaților, jucătoarea a suferit un șoc în momentul în care familia sa a avut probleme cu legea, iar tenisul a coborît pe locul doi în topul priorităților. Gurile rele sînt de părere că o parte din vină o are și noul iubit, columbianul Santiago Giraldo, de care Sorana este îndrăgostită pînă peste cap și nu prea mai îi arde de antrenamente și pregătire.

Lipsește Suarez Navarro, debutează Muguruza!

Naționala Spaniei vine în România cu o echipă din care lipsește cea mai importantă jucătoare, Carla Suarez Navarro (locul 17 WTA). Rolul de lider în naționala iberică l-a luat o debutantă, Gabrine Muguruza (locul 24 WTA), în vîrstă de 21 de ani, însă cu niște rezultate extraordinare în ultimul an. Aceasta a explodat în 2014, cînd a reușit să ajungă în optimile de finală la Australian Open și în sferturi la Roland Garros. Mai mult, a reușit să o învingă o dată pe Simona Halep, la Wuhan. Și acesta nu este cel mai mare rezultat din cariera sa! A învins numărul 1 mondial, pe Serena Williams, la Roland Garros! Pe lîngă Muguruza, naționala Spaniei se mai bazează și pe Silvia Soler-Espinosa (locul 67), Lara Arruabarrena (86) și Anabel Medina Garrigues (27 la dublu). Istoricul ibericelor este mult peste cel al naționalei noastre, Spania cucerind Fed Cup de 5 ori (1991, 1993, 1994, 1995 și 1998). Anul 2014 nu a fost unul prea bun pentru Spania, cu două dueluri pierdute, împotriva Cehiei și Poloniei.

România, ZERO performanțe în Fed Cup

Naționala României nu a reprezentat niciodată o forță în tenisul mondial feminin, cel puțin pe echipe. Dacă la simplu am mai avut cîte o jucătoare în finale de Mare {lem, la capitolul „națională” am avut rezultate dezastruoase. Nu am cîștigat niciodată Fed Cup, iar cele mai bune performanțe au fost sferturile de finală, atinse acum aproape 40 de ani, în 1973, 1974, 1978, 1980 și 1981. Cea mai recentă „realizare” a fost un baraj pentru Grupa Mondială, pe care l-am pierdut în 1999. Tricolorele ocupă în acest moment cea mai bună clasare din istorie, locul 16, cu 3.170 de puncte. Adversarele noastre, ibericele, sînt clasate pe locul 12, cu 3.750 de puncte. Cea mai de succes jucătoare din istoria de Fed Cup a României este Ruxandra Dragomir, care a cîștigat 30 dintre cele 47 de meciuri jucate sub tricolor, dintre care 21 la simplu. Dintre jucătoarele actuale, Monica Niculescu este cea mai titrată, cu 13 victorii, toate la dublu. Mai mult, aceasta se află la egalitate cu Virginia Ruzici la numărul de ani petrecuți la națională – 8, fiind foarte aproape să o depășească pe managera lui Halep.

Cum putem ajunge în Grupa Mondială

România a reușit una dintre cele mai mari performanțe din istorie anul trecut, cînd a trecut din Grupa I a zonei Europa-Africa în Grupa Mondială II, după ce a cîștigat barajul cu Serbia, scor 4-1. Astfel, acest succes a devenit cea mai mare performanță din ultimii 15 ani, ultima oară cînd România s-a bătut pentru Grupa Mondială fiind în 1999. În cazul în care vom cîștigat duelul cu ibericele, România își asigură prezența în barajul pentru Grupa Mondială. Aceasta ar fi una dintre cele mai mari performanțe din istoria tenisului feminin românesc, ultima prezența în Grupa Mondială datînd din 1992, cînd am pierdut cu Austria, scor 1-2. Pe lîngă meciul România – Spania, mai sînt trei meciuri care vor trimite naționale în play-offul pentru Grupa Mondială: Slovacia – Olanda, Suedia – Elveția și SUA – Argentina. În cazul unei înfrîngeri în duelul cu Spania, naționala României va juca iar play-off pentru rămînerea în a doua Grupă Mondială.

Se schimbă liniile: fetele depășesc băieții

Pînă acum cîțiva ani, tenisul românesc exista doar prin băieți. Performanțele acestora în Cupa Davis erau dese, iar istoricul acestei competiții ne clasa mereu printre puterile sportului alb. Deși nu am reușit să cîștigăm niciodată competiția, românii au jucat 3 finale, în 1969, 1972 și 1973, în perioada în care Ilie Năstase și Ion Țiriac făceau legea în circuitul masculin. De atunci nu au mai fost performanțe notabile, dar mereu am stat sus, ba în Grupa Mondială, ba în play-off, ba în Grupa I din zona Europa/Africa. A venit rîndul fetelor, care sînt mai aproape ca niciodată de o calificare în Grupa Mondială, mai ales de cînd la națională au răsărit talente precum Simona Halep, Irina Begu sau Sorana Cîrstea. Primul test cu adevărat important pentru această generație are loc în acest weekend, la Galați.

„Acomodarea în sală va face diferența”

Ilie Năstase, cel mai bun jucător de tenis din istoria României, a prefațat pentru FANATIK duelul dintre România și Spania în Fed Cup. De trei ori finalist în Cupa Davis și de două ori cîștigător de turneu de Mare {lem, Năstase crede că româncele se vor impune. „Avînd în vedere că jucăm acasă și că ne vom putea baza pe cele mai bune jucătoare pe care le avem cred că ne vom impune. Au arătat o formă excelentă și la Australian Open, așa că sînt favorite”, a declarat primul lider mondial din clasamentul ATP. Mai mult, Ilie Năstase a dezvăluit pentru FANATIK și unde se va face diferența. „Cred că acomodarea va face diferența. Ele vin de la căldura, unde au jucat, și acum vor evolua în sală, unde este altfel decît în aer liber. Aici se va face diferența. Jucătoarele care se vor acomoda mai repede cu atmosfera din sală vor cîștiga partida”, a declarat Ilie Năstase.

ROMÂNIA
Simona Halep
Data nașterii: 27 septembrie 1991
Poziție simplu: 3
Poziție dublu: 522

Irina-Camelia Begu
Data nașterii: 26 august 1990
Poziție simplu: 34
Poziție dublu: 49

Monica Niculescu
Data nașterii: 25 septembrie 1987
Poziție simplu: 57
Poziție dublu: 44

Alexandra Dulgheru
Data nașterii: 30 mai 1989
Poziție simplu: 95
Poziție dublu: 738

SPANIA
Gabrine Muguruza
Data nașterii: 8 octombrie 1993
Poziție simplu: 24
Poziție dublu: 14

Silvia Soler-Espinosa
Data nașterii: 19 noiembrie 1987
Poziție simplu: 67
Poziție dublu: 56

Lara Arruabarrena
Data nașterii: 20 martie 1992
Poziție simplu: 86
Poziție dublu: 59

Anabel Medina Garrigues
Data nașterii: 31 iulie 1982
Poziție simplu: 498
Poziție dublu: 27

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/simona-halep-silva-soler-espinosa-live-video-dolce-sport-in-primul-meci-cu-spania-din-fed-cup_200780.html#ixzz3R4rScUWF