SIMONA HALEP a luptat ADMIRABIL, dar a pierdut finala de la Madrid, cu ŞARAPOVA

SIMONA HALEP, aflată la prima sa finală într-un turneu Premier Mandatory, a luptat de la egal la egal cu fostul număr 1 mondial, Maria Şarapova, căreia i-a luat primul set în competiţia de la Madrid, însă le-a pierdut pe următoarele două. Scorul finalei a fost 1-6, 6-2, 6-3 pentru Şarapova.

11 mai 2014, 11:07
SIMONA HALEP a luptat ADMIRABIL, dar a pierdut finala de la Madrid, cu ŞARAPOVA

SIMONA HALEP – MARIA ŞARAPOVA 6-1, 2-6, 3-6

SIMONA HALEP a făcut pasul spre o etapă superioară în ascensiunea sa sportivă. După 12 luni fantastice, în care a câştigat şapte turnee WTA, compatrioata noastră a reuşit performanţa carierei, calificându-se în finala unui turneu Premier Mandatory. Chiar dacă a pierdut în ultimul act la Madrid, Simona ne-a demonstrat că se poate bate de la egal cu marile campioane, cum duminică a fost cazul cu Maria Şarapova.

În ansamblul finalei, rusoaica a fost mai bună, însă Halep a avut un prim set extraordinar şi poate doar experienţa rusoaicei, câştigătoare a tuturor celor patru turnee de Grand Slam, a întors soarta meciului.

Citeşte şi „SIMONA HALEP va ajunge lider mondial”

La fel ca în semifinala cu fosta câştigătoare a Wimbledonului, Petra Kvitova, Simona a început agresiv, plimbându-şi adversara pe tot terenului. Nici nu se scursese bine prima jumătate de oră, că Halep îşi adjudecase primul set, 6-1.

Obişnuită ca ea să întoarcă soarta partidei, Simona s-a văzut pusă în situaţia de a fi ea ce hăituită de Şarapova, care a fost mai precisă la serviciu în seturile 2 şi 3. Schimburile de mingi au fost mai lungi şi mai spectaculoase, însă cu un uşor de avantaj de partea rusoaicei, în ciuda faptului că Halep a punctat consistent la impresia artistică.

Simona Halep a pierdut cu 6-1, 2-6, 3-6, dar săptămâna viitoare are şansa revanşei, la Forro Italico, unde anul trecut a jucat semifinale, ea aflându-se pe aceeaşi parte de tablou cu Şarapova, pe care ar putea-o întâlni în sferturi.

Game 24: Simona serveşte, în acest moment conduce cu 30-15. Şarapova schimbă bine direcţia şi egalează, 30-30. Minge de meci pentru Şarapova, care câştigă finala.

Game 23: Şarapova la serviciu, conduce cu 30-15. Game la 15 Şarapova, care conduce cu 5-3 în setul decisiv.

Game 22: 15-30 pe serviciul Simonei. As Halep, 30-30! Meciul este din ce în ce mai frumos, 40-40. Avantaj Simona după un serviciu perfect şi apoi 3-4.

Game 21: Trei mingi de break pentru Simona Halep. Românca reduce din diferenţă, 2-4.

Game 20: Trei mingi de break pentru Şarapova. Simona salvează una, trimiţând un passing superb pe lângă rusoaica venită la fileu. Totuşi, nu poate salva game-ul, 1-4 în decisiv.

Game 19: Şarapova la serviciu, 30-30. Finala este superbă, Halep a salvat o minge de 1-3 şi acum este 40-40. Şarapova se distanţează în cele din urmă, la capătul unui schimb de mingi în care Simona a luptat admirabil.

Game 18: A trecut o oră şi jumătate de la începutul finalei, iar Şarapova este pentru prima oară în avantaj în această finală. A reuşit break-ul şi conduce cu 2-1 în setul decisiv.

Game 17: Game la 0 al Şarapovei, scorul e 1-1 în setul decisiv.

Game 16: Setul trei începe cu Simona la serviciu. Ambele jucătoare sunt concentrate la maximum, iar finala este extrem de echilibrată, 30-30 şi, apoi, 40-40. Simona reuşeşte să câştige primul game al setului!

Game 15: Şarapova serveşte pentru câştigarea setului şi are acum 15-0. Trei mingi de set pentru rusoaică şi Şarapova egalează situaţia în meci, 1-1 la seturi.

Game 14: Halep joacă şi ea foarte bine şi nu-i dă nicio şansă rusoaicei în acest game, 40-15. Finala este însă mult mai echilibrată decât în prima jumătate de oră, 40-40. Mult mai agresivă, rusoaica îşi adjudecă însă game-ul, 6-1, 2-5 scorul la general, pentru Simona.

Game 13: Şarapova loveşte mult mai puternic, are 30-0 şi serveşte. Rusoaica face prima dublă greşeală a acestui set, 30-15 pentru ea. Game câştigat la 15 de rusoaică, Simona conduce 6-1, 2-4.

Game 12: Simona îşi câştigă serviciul la 30 şi se păstrează aproape de rusoaică în acest set, 6-1, 2-3.

Game 11: Şarapova îşi câştigă mai repede serviciul, game la 0. Simona conduce 6-1, 1-3.

Game 10: Este rândul Şarapovei să conducă ostilităţile, are 30-15 pe serviciul Simonei. Românca revine şi câştigă game-ul, 6-1, 1-2.

Game 9: Răspuns pe măsură al Simonei, care are, la rândul său, două mingi de break, salvate însă de Şarapova. Este cel mai lung game al jocului, cele două sportive alternând avantajele. Pentru prima oară de la începutul partidei Simona este pusă în dificultate, Şarapova câştiga game-ul, 6-1, 0-2.

Game 8: Setul doi începe cu Simona la serviciu, ea câştigând primul punct, 15-0. Şarapova pare că şi-a adunat toate forţele în acest început de set şi are prima sa minge de break a acestei finale şi câştigă cu o lovitură fenomenală. 6-1, 0-1.

Game 7: Simona pare mai relaxată pe serviciul Şarapovei decât la începutul finalei. Două mingi de set pentru Simona, care o valorifică pe cea de-a doua şi câştigă setul, 6-1.

Game 6: Halep serveşte excelent, 30-0. Game la 15 câştigat de compatrioata noastră, 5-1 pentru Simona!

Game 5: Şarapova nu are răspuns la jocul excelent al Simonei. Halep are din nou 30-0 pe serviciul rusoaicei. Şarapova revine, 30-30. În cele din urmă Şarapova câştigă primul său game în această finală, 4-1 pentru Simona.

Game 4: Simona schimbă direcţiile extraordinar şi o aleargă pe şarapova dintr-un colţ în altul al terenului. Game la 0 al Simonei, 4-0!

Game 3: Simona are deja 30-0 pe serviciul rusoaicei. Ritmul partidei este excelent, dar românca este mai bună în acest început de meci şi reuşeşte al doilea break, la 30. Simona conduce cu 3-0!

Game 2: Publicul este clar de partea Simonei, bucurându-se zgomotos la fiecare minge câştigată de româncă. Simona a început foarte bine partida şi a câştigat al doilea game. 2-0 pentru Halep.

Game 1: Şarapova serveşte prima şi câştigă primul punct al finalei, 15-0. Compatrioata noastră a câştigat însă următoarele patru puncte şi a reuşit break-ul. 1-0 pentru Simona.

Cele două jucătoare se află acum la încălzire. Scorul întâlnirilor directe dintre Şarapova şi Halep este 2-0 pentru rusoaică.

Simona Halep a declarat înaintea acestei partide: „Chiar dacă Şarapova este mai jos în clasament, ea este mai bună decât mine, pentru că are mai multe titluri. Voi face însă tot ce pot pentru a obţine victoria”.

Cele două jucătoare au intrat pe teren, Şarapova prima, Halep a doua. La apariţia compatriooatei noastre spectatorii din tribune au izbucnit în urale.

SIMONA HALEP- MARIA ŞARAPOVA LIVE DOLCE SPORT: Finala turneului internaţional de tenis WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 3.671.405 euro, se va disputa duminică între Simona Halep, cap de serie nr. 4, şi jucătoarea rusă Maria Şarapova, favorita numărul 8.

În semifinale, Simona Halep a trecut de Petra Kvitova din Cehia, favorita nr. 5, în trei seturi, 6-7 (4/7), 6-3, 6-2.

La rândul său, Maria Şarapova s-a impus mai uşor, în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-4, în faţa polonezei Agnieszka Radwanska.

SIMONA HALEP – MARIA ŞARAPOVA: Şase lucruri inedite despre finală

Partida va fi una dificilă pentru sportiva noastră, lucru recunoscut chiar de ea în cursul zilei de sâmbătă.

„O să fie un meci greu, pentru că este o jucătoare bună, știe cum să gestioneze finalele. Pentru mine e cea mai mare finală pe care o joc în cariera mea. Sper să-mi păstrez calmul, să fiu relaxată și să mă bucur de meci”, a spus Halep pentru Digi24.

Finala va avea loc la ora 17:30 și se va disputa pe stadionul Manolo Santana.

1. Șarapova a câștigat ambele întâlniri directe: 6-3, 6-4 la Indian Wells în 2012 și 7-5, 7-5 la Beijing, în același an, scrie wtatennis.com.

2. Va fi primul meci direct în care Simona este mai bine clasată decât rusoaica și în care ambele sunt prezente în Top 10 (Șarapova 9 WTA și Halep 5 WTA).

3. Ambele jucătoare vor urca în ierarhia mondială în cazul unei victorii: Halep pe 4, iar Șarapova pe 7.

4. Câștigătoarea finalei va urca pe locul 2 în WTA Race, topul realizat doar pe anul în curs (de la 1 ianuarie) și care servește pentru accesul la Turneul Campioanelor. La competiția de final de an se califică primele opt. Clasamentul va arăta în felul următor: 

Dacă Halep învinge:
1-Li, 2-Halep, 3-Radwanska, 4-Cibulkova, 5-Șarapova

Dacă Sharapova învinge:
1-Li, 2-Șarapova, 3-Radwanska, 4-Cibulkova, 5-Halep

5. Șarapova nu a mai pierdut de trei ani pe zgură în fața altei rivale decât Serena Williams. În acest timp, rusoaica a câștigat 46 din cele 49 de partide jucate pe această suprafață.

6. Fosta ocupantă a locului 1 a câștigat ultimele 10 meciuri disputate în circuitul WTA – 5 la Stuttgart, unde a luat titlul și 5 la Madrid, pentru calificarea în finală.

SIMONA HALEP a trecut de Petra Kvitova în semifinale

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie nr. 4, s-a calificat în finala turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 3.671.405 euro, sâmbătă, după ce a trecut de Petra Kvitova din Cehia, favorita nr. 5, în trei seturi, 6-7 (4/7), 6-3, 6-2.

Halep (22 ani), a cincea jucătoare a lumii, a câştigat după două şi 36 minute.

În primul set, jucătoarele au demonstrat forţe echilibrate, iar la tie-break Petra Kvitova s-a impus cu 7-4.

Reprezentanta României a avut o revenire de senzaţie şi a câştigat setul doi cu scorul de 6-3.

În setul decisiv, cu Petra Kvitova lipsită de resurse fizice şi cu Simona Halep în mare formă, reprezentanta ţării noastre reuşeşte să se impună cu scorul de 6-2.

Puternic susţinută de suporterii săi din tribune, Simona Halep, cea mai bună jucătoare română a momentului, şi-a asigurat un cec de 342.600 euro şi 650 puncte WTA. 

Simona Halep urcă în fiecare an

Simona Halep a castigat pana in prezent nu mai putin de sapte turnee, dintre care sase in 2013 (Nürnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) si unul in 2014 (Doha). 
Simona nu a mai pierdut o finala WTA din 2012. Ea a fost invinsa in finalele de la Fes in 2010 si 2011 si Bruxelles in 2012.

„Sunt foarte incantata ca pot sa joc aici cea mai importanta finala a carierei mele. Ma simt bine si voi face tot ce pot ca sa inving. Iubesc acest oras si acest turneu. Nu voi uita niciodata ca aici am inceput sa joc cu adevarat bine. Domnul Tiriac mi-a oferit anul trecut un wild card si asta m-a ajutat foarte mult. Fata de anul trecut, acum am un stil de joc mai agresiv, sunt mai concentrata si lupt pana in ultima clipa. Ma simt extraordinar si ma bucur de fiecare minut petrecut pe teren. Nu ma asteptam sa ajung in finala, insa in tenis nu se stie niciodata ce se poate intampla. Sunt foarte bucuroasa acum, pentru ca este cel mai bun parcurs al meu la un astfel de turneu. Cred ca voi putea sa nu ma las coplesita de emotii si voi lupta pentru fiecare punct” – Simona Halep.