HALEP – SVITOLINA: 3-6, 4-6. Simona părăseşte Turneul Campioanelor

Simona Halep, liderul mondial în clasamentul WTA a pierdut meciul cu Elina Svitolina (4 WTA), scor 3-6, 4-6, o partidă în care avea șansa de se califica în semifinale la Turneul Campioanelor, dacă ar fi câștigat.   

RomaniaTV.net
27 oct. 2017, 08:03
HALEP – SVITOLINA: 3-6, 4-6. Simona părăseşte Turneul Campioanelor

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-3, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA, ratând pentru a treia oară consecutiv calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor

Svitolina a aflat după meciul Wozniacki – Garcia că nu mai are nicio şansă de calificare din Grupa Roşie. Scăpată de miza partidei, ucraineanca a evoluat relaxată în partida cu Simona Halep. La polul opus, Halep a părut apăsată de importanţa partidei, ştiind că are nevoie de o victorie pentur a trece mai departe.

 

Românca a început cu multe greşeli meciul, iar Sitolina a făcut repede 3-0, după un break în ghemul al doilea. Darren Cahill a intervenit la acest scor, încercând să o calmeze pe eleva sa şi recomandându-i să înalţe mingile pe reverul adersarei şi să încerce să intre mai mult în teren.

 

Sfaturile au avut ceva efect, în sensul că jucătoarea romnă a jucat consistent pe propriul serviciu, dar break-ul Elinei Svitolina a făcut diferenţa, sportiva de pe locul 4 WTA impunându-se cu 6-3, după 31 de minute.

 

În setul secund, Halep a condus cu 1-0, apoi a fost condusă, la rândul ei, cu 40-0 pe serviciul adversarei. Sportiva română a revenit şi a făcut break, dar nu l-a consolidat şi Svitolina a egalat. La 2-1, Halep l-a chemat din nou pe Cahill, dar de această dată fără efect. Simona Halep a continuat să risipească mingi în fileu. La 3-3, ea a condus cu 40-15 pe propriul serviciu, dar a cedat ghemul. În final, Svitolina a luat setul al doilea cu 6-4, după 71 de minute de joc

 

În penultimul act, sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, care se califică de pe locul secund al Grupei Roşii, va evolua cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA. Pliskova poate deveni numărul 1 mondial la final de an dacă va câştiga turneul. Halep nu poate coborî mai mult de locul 2.

 

În cealaltă semifinală se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA şi americanca Venus Williams, locul 5 WTA.

 

Simona Halep va fi premiată la Singapore cu 304.000 de dolari şi cu 500 de puncte WTA. Pentur ea sezonul 2017 a luat sfârşit.

 

Halep a fost pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americancei Serena Williams, iar la următoarele două ediţii nu a trecut de faza grupelor.


HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. ONLINE STREAM Digi Turneul Campioanelor – VIDEO. Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită,o va întâlni pe Elina Svitolina din Ucraina în meciul decisiv de la Turneul Campioanelor, pentru accederea în semifinale. Meciul e transmis LIVE VIDEO pe DigiSport și ONLINE STREAM pe site, de la 14.30, miercuri.

LIVE SCORE:

HALEP – SVITOLINA: 3-6, 4-6. Simona părăseşte Turneul Campioanelor

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2: 3-6, Simona pierde primul set.

 

WTA notează pe site-ul oficial că Simona Halep este jucătoarea pe care Elina Svitolina nu o va putea uita niciodată după meciul disputat în acest an, în sferturile de finală de la Roland Garros. Svitolina a avut 6-3, 5-1, dar a fost învinsă după o revenire senzațională a româncei. ”Cât timp va juca tenis, în momentul în care se va uita peste fileu, Elina Svitolina își va aminti mereu de acea zi înfiorătoare când a întâlnit-o pe Simona Halep. Ea se poate ajuta însă printr-o încercare de a nu se gândi la meciul de la Roland Garros. Știe că, dacă o va face, ar putea ajunge la ”casă de nebuni””, a scris WTA pe site-ul oficial.

WTA punctează în același timp că Elina Svitolina ar putea fi chiar și mai ambițioasă din cauza acelei semifinale pierdută în extremis. ”A fost un test pentru mentalul Svitolinei, pe care l-a transformat într-o performanță remarcabilă întrucât a cedat doar două seturi în acea semifinală”, a mai apărut scris pe site-ul oficial al asociației feminine de tenis.

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. ONLINE STREAM Digi Turneul Campioanelor – VIDEO.

Pe lângă faptul că are calificarea în propriile mâini, constănţeanca de 26 de ani mai are un atu. Va juca al doilea meci al zilei, după duelul dintre Caroline Wozniacki şi Caroline Garcia, astfel că, în cazul unui succes al danezei, va intra pe teren ştiind că un singur set câştigat contra Svitolinei îi va fi suficient pentru a merge mai departe.

„Vreau să mă gândesc că în următorul meci pot să joc mai bine şi că acest meci nu o să mă afecteze atât de mult. Se întâmplă. Suntem la un nivel la care toate jucătoarele joacă bine. O să lupt şi o să fiu mai ambiţioasă pe teren în următorul meci”, a spus Halep, pentru Digi Sport, după eşecul categoric suferit în faţa lui Wozniacki, scor 0-6, 2-6.

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. ONLINE STREAM Digi Turneul Campioanelor – VIDEO.  Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial şi principala favorită, a fost surclasată de daneza Caroline Wozniacki (N. 6), cu 6-0, 6-2, miercuri, în al doilea său meci din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore. Halep (26 ani) a greşit foarte mult şi nu a reuşit să fie în meci decât pentru puţin timp în setul al doilea, când a lăsat impresia că ar putea reveni. 

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. ONLINE STREAM Digi Turneul Campioanelor – VIDEO.

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. ONLINE STREAM Digi Turneul Campioanelor – VIDEO. Halep şi-a asigurat 283.000 de dolari şi 375 de puncte WTA, fiind obligată să câştige ultimul meci din grupă, vineri, cu Svitolina, pentru a se califica în semifinale. 

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. ONLINE STREAM Digi Turneul Campioanelor – VIDEO. Halep o conduce pe Svitolina (23 ani, 4 WTA) cu scorul de 3-2, românca învingând în 2013 la Turneul Campioanelor (B) de la Sofia, cu 6-1, 6-1, în 2014 în Fed Cup, cu 6-3, 7-5, şi anul acesta în sferturi la Roland Garros, cu 3-6, 7-6 (6), 6-0. Svitolina s-a impus în finala de la Roma, anul acesta, cu 4-6, 7-5, 6-1, pe fondul accidentării Simonei, şi în semifinale la Toronto, cu un sec 6-1, 6-1. 

  • Românca se poate califica şi cu o înfrângere în 3 seturi şi este sigură că merge mai departe dacă o bate pe Elina Svitolina, vineri, de la 14:30, liveTEXT pe GSP.RO. 

Totuşi, Simona Halep se mai luptă în acest turneu şi pentru consolidarea poziţiei de lider mondial. Chiar dacă la începutul competiţiei erau 7 jucătoare din 8 cu şanse pentru primul loc în lume, în acest moment au mai rămas doar două cu șanse reale, în afară de Simona. 

 

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. PLISKOVA O POATE DEPĂŞI PE HALEP DOAR DACĂ VA CÂŞTIGA TURNEUL

Karolina Pliskova a fost prima jucătoare care şi-a asigurat calificarea în semifinale cu succese categorice la Williams şi Muguruza, urmată apoi de Wozniacki după victoria zdrobitoare cu Simona Halep. În această dimineaţă, numărul 3 WTA a pierdut cu Ostapenko şi poate deveni lider doar dacă va câştiga turneul de la Singapore. În această situaţie o va elimina pe Simona într-o eventuală semifinală, dacă românca se califică. [Toate calculele calificării în semifinale sunt aici]

Elina Svitolina este ultima jucătoare care păstrează şanse pentru locul 1 WTA, însă foarte mici. Trebuie să câştige turneul, adică să le învingă pe Simona Halep în ultimul meci din grupă, apoi pe Karolina Pliskova în semifinale şi într-o eventuală finală pe Wozniacki sau Venus Williams.

Interesant este că Simona poate să își apere singură locul 1 WTA, dacă o învinge pe Svitolina în ultimul meci din grupă și  trece și de Pliskova în semifinala directă.

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2. WOZNIACKI ȘI MUGURUZA, SCENARIU MAI MULT DECÂT SF 🙂

Surprinzător, Caroline Wozniacki are o şansă infimă pentru a deveni lider mondial. Trebuie să câştige turneul, dar şi ca Simona Halep să se retragă de la Singapore şi să nu dispute ultima partidă cu Svitolina! Deci Simona nu este obligată să termine meciul, ci doar să dispute un punct, astfel urmând să primească încă 125 de puncte care îi asigură Simonei o poziţie mai bună la finalul anului decât cea a danezei.

Garbine Muguruza era cel mai aproape de jucătoarea noastră, dar a fost eliminată de Venus Williams în grupe și a spus adio locului 1 WTA. Și ea este în aceeași situație precum Wozniacki. 

OSTAPENKO ŞI WILLIAMS NU MAI AU ŞANSE

Jelena Ostapenko a fost prima care a ieşit din cărţi după două înfrângeri în Grupa Albă cu Pliskova şi Venus Williams. Azi a fost şi cazul americancei, din aceleaşi considerente ca Wozniacki. Singura şansă pentru poziţia de lider mondial era ca Simona Halep să se retragă şi să nu dispute meciul cu daneza. Are însă şansa să urce pe locul 3 la finalul întrecerii în cazul unui succes la Singapore.

CUM SE PUNCTEAZĂ LA SINGAPORE

Turneul Campioanelor aduce în prim-plan o situaţie specială în care şi înfrângerile sunt premiate cu bani şi puncte. Victoria în grupe este premiată cu 250 de puncte, dar şi înfrângerea aduce 125.  Calificarea în finală mai aduce 330 de puncte pe lângă cele din grupe, putând să se ajungă la un total de 1.500.

De exemplu, Simona Halep poate câştiga turneul de la Singapore cu un singur succes în grupă şi să acumuleze 1.250 de puncte, iar Caroline Wozniacki, o posibilă adversară în ultimul act să primească 1.080 în cazul în care va câştiga şi meciul cu Garcia de vineri. Adică o diferenţă de doar 170 de puncte între câştigătoare şi finalistă.

 

HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. Pe lângă faptul că are calificarea în propriile mâini, constănţeanca de 26 de ani mai are un atu. Va juca al doilea meci al zilei, după duelul dintre Caroline Wozniacki şi Caroline Garcia, astfel că, în cazul unui succes al danezei, va intra pe teren ştiind că un singur set câştigat contra Svitolinei îi va fi suficient pentru a merge mai departe.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. “Vreau să mă gândesc că în următorul meci pot să joc mai bine şi că acest meci nu o să mă afecteze atât de mult. Se întâmplă. Suntem la un nivel la care toate jucătoarele joacă bine. O să lupt şi o să fiu mai ambiţioasă pe teren în următorul meci”, a spus Halep, pentru Digi Sport, după eşecul categoric suferit în faţa lui Wozniacki, scor 0-6, 2-6.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. De cealaltă parte, nici adversara Simonei nu se simte foarte bine. Învinsă clar în primele două meciuri din grupă, de Wozniacki şi Garcia, jucătoarea din Ucraina mai are o singură şansă de calificare. Trebuie să câştige cu 2-0 în faţa liderului mondial, însă are nevoie şi de o victorie a lui Wozniacki.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. Starea de spirit a ocupantei locului 4 în clasamentul mondial nu este însă deloc una bună. “Mi-aş fi dorit să nu mai am şanse să mă calific. Nu mai am aşteptări în acest moment. În unele momente nu am ştiut să gestionez situaţiile şi m-am comportat ca şi cum nu aş avea creier”, a spus Svitolina, după înfrângerea cu Garcia.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. În acest moment, ucraineanca se află în aceeaşi situaţie în care s-au aflat ultimele două câştigătoare ale Turneului Campioanelor, Agnieszka Radwanska şi Dominika Cibulkova. Ambele au pierdut primele meciuri din grupă, apoi au mers mai departe datorită jocului rezultatelor, sfârşind prin a cuceri trofeul.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. Elementul comun în succesele celor două este că au jucat meciul decisiv din faza grupelor cu Simona Halep. Astfel, în 2015, Radwanska a învins-o cu 7-6, 6-1 pe reprezentanta noastră, pentru ca un an mai târziu, românca să cedeze tot în două seturi, scor 3-6, 6-7, în duelul cu Cibulkova.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. În privinţa duelurilor directe, scorul este egal, 2-2. Halep a câştigat prima confrunatre cu Svitolina, în 2013, însă a pierdut două dintre cele trei întâlniri din acest an, finala de la Roma şi semifinala de la Toronto. Revanşa Simonei a venit în sferturi la Roland Garros, unde s-a impus în trei seturi, cu 6-0 în decisiv.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. “Nu o să fie uşor. E o adversară consistentă, la fel ca Wozniacki. Am mai jucat cu ea şi pe hard, şi pe zgură. Terenul acesta nu pot să zic că e hard, e un pic mai lent”, a spus Simona, care încearcă nu doar să avanseze în semifinale la Singapore pentru prima oară din 2014, când a jucat final, dar şi să-şi păstreue locul 1 WTA.

 HALEP – SVITOLINA LIVE STREAM Digi Sport 2.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. După eliminarea lui Garbine Muguruza, calculele s-au simplifcat. Astfel, românca va încheia anul pe primul loc dacă va ajunge în finala din Singapore, indiferent de rezultatul din ultimul act.

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. În cazul în care nu va ajunge în finală, Halep va rămâne în fruntea clasamentului mondial doar dacă Turneul Campioanelor nu va fi câştigat de Karolina Pliskova (Cehia) sau Elina Svitolina (Ucraina).

Turneul Campioanelor. Simona Halep – Elina Svitolina. “Ca să fii numărul 1 trebuie să fii foarte consistentă în fiecare săptămână, să rezişti presiunii şi asta e sigur mult mai dificil. Numărul 1 ajunge jucătoarea care crede mai mult în ea şi are acea încredere şi forţă mentală pentru a deveni lider WTA. N-am mai văzut un asemenea an în tenisul feminin de zece ani”, a caracterizat Chris Evert, într-un interviu pentru Digi Sport, bătălia pentru primul loc în clasamentul WTA.

Meciul Simona Halep – Elina Svitolina, decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, va avea loc vineri, nu înainte de ora 14:30, şi va fi transmis video live stream aici sau aici