Halep vs Şarapova? România-Rusia în play-off-ul Fed Cup

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Rusia în play-off-ul pentru finala competiţiei Fed Cup, pe teren propriu, în perioada 7-8 februarie, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri la Londra.

21 aug. 2019, 12:21
Halep vs Şarapova? România-Rusia în play-off-ul Fed Cup

Învingătoarea partidei România – Rusia va juca în turneul final al Fed Cup 2020, care va avea loc la Budapesta, în perioada 14-19 aprilie 2020. Pentru faza finală a competiției sunt deja calificate Franța și Australia, cele două finaliste Fed Cup din acest an, Ungaria, ca țară organizatoare, și Cehia, care a primit un wild-card din partea ITF.

În momentul de faţă, cea mai bine clasată jucătoare rusă în ierarhia WTA este Daria Kasatkina (42 ATP), urmată de Ekaterina Alexandrova (43 ATP) şi Anastasia Pavliucenkova (44 ATP). Maria Şarapova se află în prezent pe locul 86, iar ea a făcut parte din echipa care în 2015 juca finala Fed Cup, pierdută în faţa Cehiei.

România (locul 6 în clasamentul Fed Cup) a fost cap de serie, în timp ce Rusia (locul 16) s-a aflat în cealaltă urnă. Confruntările din play-off se vor juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, patru de simplu şi unul de dublu, după regula cel mai bun din trei seturi.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.