Ce spunea Simona Halep despre wild card-urile primite de Maria Şarapova după suspendarea pentru dopaj. Acum s-a întors roata!

Caroline Wozniacki, fost lider WTA, a criticat decizia organizatorilor turneului de la Miami de a-i acorda un wild card Simonei Halep după ce aceasta și-a reluat activitatea după o suspendare pentru dopaj. Culmea este că românca era de acceaşi părere atunci când într-o astfel de situaţia s-a aflat Maria Şarapova!

20 mart. 2024, 15:42
Ce spunea Simona Halep despre wild card-urile primite de Maria Şarapova după suspendarea pentru dopaj. Acum s-a întors roata!
Ce spunea Simona Halep despre wild card-urile primite de Maria Şarapova după suspendarea pentru dopaj

Ce spunea Simona Halep despre wild card-urile primite de Maria Şarapova după suspendarea pentru dopaj. Acordarea wild card-urilor este adesea subiectul unor dezbateri aprinse și controverse, în special atunci când vine vorba despre jucători sau jucătoare care vin după suspendari pentru dopaj.

Caroline Wozniacki a declarat după ce Simona Halep a fost invitată la turneul de la Miami că primirea unui wild card după o suspendare legată de dopaj nu este corectă din punct de vedere moral și etic şi a accentuat importanța integrității sportului și necesitatea ca regulile antidoping să fie respectate cu strictețe.

„Întotdeauna mi-am dorit un sport curat, corect pentru toți. Nu mă refer direct la Simona Halep, dar, dacă cineva trișează intenționat, dacă cineva a fost testat pozitiv… Înțeleg de ce un turneu vrea un nume mare pe tablou, dar eu cred, și nu este un atac la cineva anume, că acești oameni nuar trebui să primească wild-card-uri! Dacă vrei să revii și a fost vorba de o greșeală, înțeleg, dar trebuie să o iei de jos ca să ajungi înapoi în vârf. Asta e părerea mea despre astfel de lucruri”, a spus sportiva din Danemarca.

„Ea a obținut o reducere a suspendării, dar nu a fost iertată, a fost o sentință mai blândă. A lipsit o perioadă bună de timp din tenis, iar acum se întoarce. Din nou, eu sper doar să avem un sport curat. E tot ce îmi doresc. Vreau să avem modele pozitive pentru tânăra generație, Vreau o luptă cinstită”, a mai adăugat Caroline Wozniacki.

„Nu am trişat. Nu m-am dopat. Aşa că e mai bine dacă citim decizia de la TAS, că a fost un supliment contaminat, nu a fost dopaj. Nu m-am dopat niciodată, deci nu sunt o trişoare” a replicat Simona Halep.

Citeşte şi: CTP, după revenirea pe teren a Simonei Halep: „Măgăria tractoristei nu a afectat-o”

Culmea este că, acum şapte ani, după ce Maria Şarapova a început să primească wild card-uri după ce a fost suspendată pentru dopaj (TAS i-a redus şi ei sancţiuena de la 2 ani la 15 luni), Simona Halep era de aceeaşi părere cu daneza!

„Pentru copii, pentru tinerii sportivi nu este ok să ajuţi cu wild-card o jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj. Nu este vorba doar de Maria Şarapova aici, ci de toţi jucătorii care sunt găsiţi dopaţi”, a declarat Simona Halep, conform USA Today.

Simona Halep are nevoie wild-card-uri pentru a participa la turneele mari din circuit, având în vedere că nu mai era clasată în ierarhia WTA din cauza absenței îndelungate. După participarea la turneul de la Miami, românca are 10 puncte WTA, dar nu a intrat nici măcat în Top 1.000!