HALLOWEEN 2014. Atelier de sculptat dovleci, la Muzeul „Antipa”

HALLOWEEN 2014. Muzeul de Istorie Naturală "Grigore Antipa", organizează, vineri, un atelier de sculptat dovleci cu ocazia sărbătorii de Halloween (31 octombrie).

28 oct. 2014, 09:02
HALLOWEEN 2014. Atelier de sculptat dovleci, la Muzeul „Antipa”

HALLOWEEN 2014. „Dacă ai între 8 şi 14 ani, te aşteptăm vineri, 31 octombrie, ora 17.30, să-ţi foloseşti iscusinţa, fantezia şi inventivitatea în cadrul Atelierului de sculptat dovleci de la ‘Antipa’. Vei primi cadou un chit de sculptat, dovleacul modelat de tine şi diploma de participare”, precizează Biroul Relaţii publice, marketing cultural şi programe educative al Muzeului Antipa, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Costurile sunt de 70 lei/participant, iar înscrierile se pot face în limita a 15 locuri, la telefon 021.305.60.31 sau pe e-mail: [email protected]. Toate materialele folosite la atelier sunt puse la dispoziţie de către Muzeu, iar la final obiectele realizate, împreună cu chitul de sculptat, vor fi luate acasă.

Citeşte şi Idei să sărbătoreşti Halloween-ul cu copiii

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, care s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Halloween este sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, deşi în unele ţări data sărbătorii variază – de exemplu, în Suedia este marcat în prima sâmbătă din noiembrie.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental – catolic şi protestant, deoarece în aceste culte creştine ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Citeşte şi HALLOWEEN 2014. Cea mai simplă METODĂ să îţi faci „Dovleacul felinar”

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack.

Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje şi colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” („Păcăleală sau dulciuri?”), ca o ameninţare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte ţări, Halloween este serbat prin parade şi carnavaluri.

În timp, sărbătoarea a fost preluată de multe popoare din lumea occidentală, iar în România a fost adoptată după anul 1989.

VEZI şi Costume de Halloween care pot fi folosite mereu în dormitor