HALLOWEEN 2016: Modele de MACHIAJE FANTASY pentru sărbătoarea de Halloween GALERIE FOTO&VIDEO

HALLOWEEN 2016. Halloween este o sărbătoare împrumutată de câţiva ani şi în România. În noaptea de 31 octombrie cei care merg la petreceri se deghizează în zâne, prinţese sau prinţi, vampiri, vrăjitoare, mumii, schelete, etc. Make-up artistul China Ana Maria prezintă machiaje fantasy inedite şi ideale pentru Halloween 2016. Într-un interviu acordat RomaniaTV.net, make-up artistul a vorbit despre pasiunea sa şi despre cât de greu se realizează astfel de opere de artă.

29 oct. 2016, 07:45

HALLOWEEN 2016. Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală. Ea s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

De-a lungul secolelor, sărbătoarea a fost influenţată de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creştini Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor. Vechii celţi credeau că graniţa dintre lumea aceasta şi cea de dincolo se slăbeşte în ziua de Samhain, permiţând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. Mai mult, strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi acasă, în timp ce spiritele rele erau gonite.

Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume şi măşti. Astfel, ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se în spirit rău pentru a le evita.

Citeşte şi Horoscop: Ce spirite ne vor bântui de Halloween în funcţie de zodie

Make-up artistul China Ana Maria (AMC.Makeup) realizează machiaje fantasy inedite, speciale pentru sărbătoarea Halloween-ului şi nu numai.

RomaniaTV.net: Cum ai descoperit această pasiune?

China Ana Maria: Pasiunea am descoperit-o destul de devreme, având în vedere că am studiat arte plastice încă din clasa a VIII-a şi desenam din clasa a III-a. Să mă machiez mi-a plăcut de când eram mică. Îmi amintesc că îmi doream să cresc mai repede ca să pot folosi farduri şi tocuri. Mereu m-a atras partea aceasta feminină. Make-up-ul este legătura cu latura mea artistică.

RomaniaTV.net: Cât timp îţi ocupă pe zi acest hobby?

China Ana Maria: Machiajul plus editarea de fotografii îmi ocupă aproximativ 3-5 ore, dacă nu, mai mult. Necesită destul de mult timp, dar încerc să realizez machiaje cât pot de des şi de fiecare dată când am timp liber. Am avut, însă, perioade în care am renunţat la machiaj pentru că efectiv nu aveam timp, dar cumva mă întorc mereu la pasiunea asta. E singura mea legătură cu arta şi nu o pot lăsa.

RomaniaTV.net: Ai participat la concursuri de make-up?

Ana Maria China: Da, am participat. Când eram la început, prin 2010, îmi aduc aminte că erau în vogă blog-urile. Chiar şi eu aveam blog, deşi nu îmi plăcea să scriu, mie îmi plăcea să fac machiaje, nu să povestesc despre produse. Erau multe bloggeriţe care organizau concursuri ca să atragă cititoare. Ştiu că am participat la un concurs, dacă nu mă înşel cred că era primul concurs de make-up la care participam, şi tema era Crinul. Trebuia să creăm un machiaj plecând de la o poză cu un crin. Am câştigat acel concurs şi îmi aduc aminte că a fost zarvă mare din partea celorlalte concurente: spuneau că eu sunt profesionistă, că am urmat cursuri şi am venit să le iau premiul. Am fost extrem de fericită. Era primul meu concurs de make-up câştigat.

La acest machiaj am lucrat 4 ore. Este realizat doar din farduri, nu ştiam pe atunci ce sunt vopselele pentru faţă.

RomaniaTV.net: Te-ai gândit să transformi această pasiune în business?

China Ana Maria: Vreau să fac un business, pe viitor, dar vreau să fie ceva diferit. Nu îmi doresc să fac machiaje normale, de mers la ocazii, nunţi, botezuri. Vreau să fie ceva diferit, să folosesc mai mult partea artistică şi în mare parte machiajele fantasy. Mi se pare că e partea din make-up care mă reprezintă cel mai bine. Mă gândesc la un studio de make-up sau o şcoală de make-up.

RomaniaTV.net: Cât de greu este să realizezi un make-up fantasy?

China Ana Maria: Greu nu este, dar durează. E ca şi cum ai realiza un desen, doar că îl desenezi pe faţă în loc de foaie. Trebuie să te înarmezi cu răbdare şi timp. Am machiaje la care stau şi câte 5-6 ore. Cu toate acestea, din punctul meu de vedere merită. Satisfacţia este imensă când vezi rezultatul final.

RomaniaTV.net: Ce produse foloseşti şi care sunt poveştile din spatele acesto machiaje?

China Ana MariaPrimul meu machiaj de Halloween a fost realizat din creion negru şi fard alb. Apoi am achiziţionat produse de face paint, pentru celelalte machiaje de Halloween.

Am mai participat şi la alte concursuri de machiaje fantasy. La unul dintre ele am ales un machiaj mai feminin, m-am inspirat din lumea zânelor, la alt concurs am avut tema „lumea elfilor”. Eu am ales lumea night elfilor, sunt nişte personaje mistice, luptători. M-am inspirat, mai exact, din World Of Warcraft. Este un joc pe care l-am jucat o perioadă din viaţa mea şi jucam chiar cu caracterul night elf – hunter, astfel că în momentul în care am auzit tema am ales să îl recreez. A durat o săptămână să fac armura şi urechile, pentru că toate accesoriile sunt făcute de mine şi cam 4 ore a durat machiajul.

În ceea ce priveşte Queen of Ice, am vrut să creez şi un look mai feminin, dar în acelaşi timp rece. L-am făcut în 3 ore jumătate. Cu toate acestea, în medie, aceste machiaje fantasy au durat între 2 ore şi 5 ore.

RomaniaTV.net: Descrie-te în trei cuvinte.

China Ana Maria: Încăpăţânată, creativă, perfecţionistă.

Pe China Ana Maria o puteţi vedea la un workshop gratuit, sâmbătă, în Park Lake Plaza, între orele 17.00 şi 19.00. Make-up artistul va realiza demonstrativ machiaje de Halloween.

Click aici pentru mai multe tutoriale de make-up şi fotografii.

Citeşte şi HALLOWEEN. Cum îţi ghiceşti azi soţul în cojile de măr. TRADIŢII şi SUPERSTIŢII de HALLOWEEN