Răzvan Martin: Pentru medalia de la JO 2012, am ridicat 20-30 de tone pe zi

Halterofilul Răzvan Martin, medaliat olimpic cu bronz la categoria 69 de kg, a declarat miercuri că s-a pregătit pentru Jocurile Olimpice de la Londra ridicând 20-30 de tone zilnic şi că este foarte fericit că a adus României prima medalie la haltere după 16 ani.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 12:42
Răzvan Martin: Pentru medalia de la JO 2012, am ridicat 20-30 de tone pe zi

Mă simt extraordinar, sunt foarte fericit. Sper ca toată lumea să fie la fel de bucuroasă. Nu sunt dezamăgit că am luat bronz, important era să iau o medalie şi am luat-o, e prima medalie olimpică la haltere după 16 ani şi sunt mândru de asta. Nu pot spune că sunt urmaşul lui Nicu Vlad, eu am doar 20 de ani, mai am mult de muncă. A fost un concurs foarte greu şi era de aşteptat, au participat concurenţi puternici, dar nu am avut mari emoţii, poate un pic la primele încercări. Mă gândeam doar cum să cuceresc o medalie„, a declarat Martin pentru Mediafax.

Halterofilul legitimat la CSM Bistriţa a afirmat că îşi propune ca în viitor să câştige şi aurul la Jocurile Olimpice. „Îmi doresc ca la ediţiile viitoare să obţin şi aurul olimpic. Nu am sărbătorit după concurs, eram obosit, mă păstrez pentru când revin la Bistriţa. Acum voi merge să asist la competiţii şi să-i susţin pe colegii mei. Vineri o să-i ţin pumnii lui Gabriel Sîncrăian (n.r. – legitimat şi el la CSM Bistriţa, haltere 85 de kg), a muncit şi el foarte mult”, a adăugat Răzvan Martin.

Sportivul de 20 de ani a mărturisit că pentru Jocurile Olimpice de la Londra a făcut câte trei antrenamente pe zi, fiecare de câte două ore. „Dacă fac un calcul rapid, am ridicat 20-30 de tone pe zi„, a spus el.

Răzvan Martin a cucerit, marţi, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.

România a revenit astfel pe podiumul olimpic la haltere după 16 ani.