Aproximativ 60% dintre maşinile second-hand puse la vânzare pe internet au suferit daune totale

Maşinile second-hand, tunuri de mii de euro pe internet! Samsarii pun la vânzare autoturisme cu probleme grave, reparate de mântuială, astfel încât cumpărătorii să nu constate defecţiunile. Cele mai multe au kilometrajul resetat şi daune grave în urma unor accidente.

20 feb. 2017, 14:39
Aproximativ 60% dintre maşinile second-hand puse la vânzare pe internet au suferit daune totale

Un studiu recent arată că 60 la sută dintre autoturismele second-hand puse la vânzare pe internet au avut daune totale în urma unor accidente sau au fost reparate de mântuială fără a li se mai monta airbag-uri, informează România TV.

Citeşte şi TOP 10 maşini SECOND HAND pe care ROMÂNII vor să le cumpere

„Sunt două feluri de daune, economice cand paguba e mai mare decât valoare şi tehnice, când nu se mai poate repara. Ei pun un păcălici acolo, să nu se mai vadă, care ţine locul airbag-urilor şi omul este păcălit şi este greu de verificat că trebuie demontat bordul, nici pe tester nu ies, apar acolo deşi nu sunt”, a declarat Cosmin Creţu, mecanic auto. 

O altă problemă a maşinilor second hand este că au kilometrajul resetat.

„Kilometri daţi înapoi se pot verifica doar cu un istoric de la reprezentanţă, dacă exista acest istoric”, a mai spus Cosmin Creţu. 

Citeşte şi Blocaj la înmatriculări: Românii îşi pot înmatricula maşinile second-hand importate abia din luna martie

Cu toate că românii cunosc riscurile, continuă să cumpere astfel de maşini mai ales după ce taxa de timbru a fost scoasă.


loading...