Halucinant cum arată chestionarul pentru avizul psihologic al profesorilor! „Cred că e ideea unui copil de 8 ani despre ce înseamnă să fii nebun”

Începând cu 2011, personalul didactic din unitățile de învățământ este testat anual din punct de vedere medical și psihologic. În rândurile de mai jos vă prezentăm cum arată un chestionar pentru avizul psihologic al unui profesor.

15 iun. 2022, 22:40
Halucinant cum arată chestionarul pentru avizul psihologic al profesorilor! „Cred că e ideea unui copil de 8 ani despre ce înseamnă să fii nebun”

Cum arată chestionarul pentru avizul psihologic al profesorilor. Pentru obţinerea avizului psihologic, dascălii trebuie să răspundă la un set de întrebări uluitoate.

Cum arată chestionarul pentru avizul psihologic al profesorilor. Întrebările uluitoare la care trebuie să răspundă dascălii

Citeşte şi SUBIECTE MATEMATICĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 EDU.RO. Proba care decide intrarea într-un liceu bun. Ce subiect a fost capcană!

De exemplu, este esenţial să se afle dacă dascălul ar intra în cușca leilor, ar călători pe scara unui vagon de tren în mare viteză, ar sări dintr-un tren în mare viteză, ar traversa un lac înghețat, ar apuca un cablu electric dacă i-ar zice șeful, ar încerca să oprească un cal dezlănțuit, ar sări de la înălțime, ar intra într- casă în flăcări, ar conduce un elicopter deși n-ar intrat niciodată într-unul.

„Cred că e ideea unui copil de 8 ani despre ce înseamnă să fii ”nebun” sau Tom Cruise. sau poate a unui profesor despre ce înseamnă să predai la 5-8. O idee sigur e în spate”, spune cineva pe reţelele de socializare.

Personalul didactic din unitățile de învățământ este testat anual din punct de vedere medical și psihologic. Obligativitatea acestor teste este dată de prevederile HG nr. 1169/2011 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor, respectiv prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011.

”Sunt evaluări psihologice care avizează că sunt apți pentru a desfășura activitatea didactică și sunt susținute de către psihologi specializați în psihologia muncii și organizațională. Este un aviz periodic la recomandarea medicului de medicina muncii. Testele vizează partea aceasta de avizare a funcționării formale ca persoană în legătură cu activitatea lor profesională și sunt, într-adevăr, acțiuni mai mult pe partea de aptitudini”, a explicat prof. univ. dr. Delia Vîrgă, specialist în psihologie organizațională şi ocupaţională, membru în comitetul director al Colegiului Psihologilor din România, potrivit ziare.com.

Potrivit Ministerului Educaţiei, reprezentanții firmei furnizoare de servicii medicale folosesc în cadrul evaluării de medicină a muncii două tipuri de analize/investigații: analize medicale generale și teste psihologice aplicate de către o persoană specializată.

La indicația medicului de medicina muncii,personalul didactic din instituțiile de învățământ poate fi supus și unui examen psihiatric, potrivit HG nr. 1169/2011pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 355/2007 privind supravegherea sănătății lucrătorilor.

Totodată, conform prevederilor legale aplicabile,încadrarea şi menţinerea într-o funcţie didactică sau didactică auxiliară, precum şi într-o funcţie de conducere, de îndrumare şi de control sunt condiţionate de prezentarea unui certificat medical.

Potrivit art. 234, alin. (4) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, în situaţii de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală, conducerea unităţii sau a instituţiei de învăţământ poate solicita, cu acordul consiliului de administraţie, un nou examen medical complet. Aceeaşi prevedere se aplică, în mod similar, funcţiilor de conducere, de îndrumare şi de control, precum şi personalului din unităţile conexe învăţământului.

Citeşte şi SUBIECTE CONCURS DIRECTORI. Întrebări halucinante la examen. „Ce are măgarul, copite sau coamă?”