HALUCINANT. Un elev din Brăila riscă să rămână repetent pentru că nu vrea să îşi radă barba

Liceul cu Program Sportiv pare sa nu se fi deprins de practicile care au marcat scoala romaneasca in regimul comunist: baietii care nu se barbieresc sunt pusi la coltul infamiei. Regulamentul de ordine interioara precizeaza clar: "Liceul te vrea ras!"

05 oct. 2015, 14:13
HALUCINANT. Un elev din Brăila riscă să rămână repetent pentru că nu vrea să îşi radă barba

Comunitatea „barbosilor” din Romania a aruncat in aer retelele de socializare dupa ce a prezentat cazul lui George Nitu, elev in clasa a XI-a la aceasta unitate de invatamant, care este amenintat cu sanctiuni si chiar cu repetentia daca nu isi va da jos barba, scrie infobraila.ro. Mii de likeuri si sute de comentarii au curs in urma mesajului prin care se aducea la cunostinta opiniei publice despre situatia de la LPS.

Citeşte şi Profesorul din Bucureşti a RECUNOSCUT că a fotografiat elevii în baie. Motivul: pentru a-i „DISCIPLINA”

„La Liceul cu Program Sportiv Braila barba este interzisa! George, unul din elevii acestui liceu, este constant agresat de catre profesori pentru simplul motiv ca poarta barba. Mai grav este ca a fost si amenintat ca va repeta anul in cazul in care nu renunta la barba sa.

Interesant este ca in acelasi liceu atat tatuajele cat si pierce-urile sunt perfect acceptate. Nu avem o problema cu tatuajele sau pierce-urile, chiar ne plac, dar e absurd sa le accepti iar barba sa fie interzisa”, se preciza in postarea „barbosilor”.

George a ajuns si la TV in speranta ca nu va fi obligat sa se barbiereasca si ca profesorii vor renuntat la a-i cere imposibilul. Chiar si in fata camerelor de luat vederi, conducerea liceului nu renunta la solicitare, prin vocea lui Alin Oprea, director adjunct: „Daca iti place regulamentul frecventezi, daca nu cauti o institutie unde crezi ca iti este mai bine!”.

In Regulamentul de ordine interioara a liceului se specifica negru pe alb atunci cand vine vorba de cum trebuie sa se prezinte baietii la orele de curs: „Lipsa barbii si a mustatii!”

„Mi-au spus ca inseamna o lipsa de respect fata de ei si institutia scolara. Ceea ce nu cred. Eu nu vreau sa-mi dau barba jos”, a povestit tanarul.

Citeşte şi A făcut sex cu elevul ei de 50 de ori. Inevitabilul s-a produs

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean a auzit despre ce se intampla la Liceul cu Program Sportiv si a recomandat directorului liceului sa modifice regulamentul. Catalin Canciu, seful invatamantului braileanu, considera ca nu este normal sa obligi un elev sa se barbiereasca daca nu isi doreste acest lucru.

„E o exprimare nefericita in regulament. Eu le-am spus sa modifice si sa treaca „o barba ingrijita”. Nu este in regula. Am inteles ca acel baiat nu s-a barbierit niciodata, asa ca nu are cum scoala sa-l oblige sa o faca. Elevul nu a fost sanctionat”, a declarat Canciu.

Pana la modificarea regulamentului, pe baza acestui document, orice baiat care refuza sa puna mana pe aparatul de ras poate fi sanctionat disciplinar.