Hamas declanşează teroarea în Israel: Gruparea revendică primul său atac terorist la Tel Aviv VIDEO

De la schimburile de tiruri peste graniţă, grupările armate palestiene au pătruns miercuri până la Tel Aviv, unde au comis primul atac terorist pe sol israelian ce viza uciderea în masă, plasând o bombă într-un autobuz. Gruparea Hamas a revendicat cu voce tare, prin megafoane, atentatul de la Tel Aviv.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 12:00

UPDATE 18:35 Cel puţin 28 de persoane au fost rănite în atentatul care a avut loc miercuri în Tel Aviv, două persoane având răni moderate sau grave şi patru fiind în stare de şoc, anunţă serviciile medicale israeliene, citate de Mediafax.

UPDATE 18:26 Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că atentatul de la Tel Aviv subliniază necesitatea imediată de încetare a focului, potrivit Reuters.

Update 15:29 : O persoană a fost ucisă în Gaza, după ce imobilul în care se afla a fost ţinta tirurilor israeliene

Update 15:07 Postul de televiziune Al Jazeera a informat că doi suspecţi au fost arestaţi de poliţia israeliană după atentatul cu bombă asupra autobuzului cu civili din Tel Aviv. Al Jazeera nu a dat însă nicio informaţie privind identitatea suspecţilor şi circumstanţeţe în care aceştia au fost arestaţi

Update 15:02 Patru palestinieni au fost răniţi în schimburile de focuri cu soldaţii israelieni, în apropierea unui baraj din Ramallah(Cisiordania)

Update 14:58 Cinci palestineni au fost ucişi într-un raid aerian, în Gaza

Update 14:38 Iranul a confirmat că le furnizează armament şi bani grupărilor militare palestiniene din Fâşia Gaza. „Ne mândrim că apărăm poporul palestinian şi Hamasul. Ne mândrim cu faptul că ajutorul nostru a fost şi financiar, şi militar”, a declarat preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, fără a preciza însă natura ajutorului militar pe care îl oferă militanţilor din Gaza. De altfel, Iranul nu a făcut niciodată un secret din faptul că ajută statul palestinian

Update 14:36 Statele Unite au condamnat atentatul terorist „împotriva civililor” din Tel Aviv

Update 14:14 Franţa a condamnat aspru atentatul Hamas de la tel Aviv, pentru că „a avut ca ţintă civili”, după cum a declarat ministrul de Externe francez, Laurent Fabius

Update 13:52 Serviciile de Ambulanţă din Israel au revizuit numărul răniţilor grav la trei, din cinci câţi anunţaseră anterior


Update 13:40 Câteva explozii puternice s-au auzit şi pe teritoriul Fâşiei Gaza după atentatul din Tel Aviv, potrivit itv.com.

Atentatatul cu bomba plasată în autobuzul din Tel Aviv, de miercuri este primul de acest gen de la reizbucnirea conflictului israeliano-palestinian. Atentatul a făcut 15 răniţi, potrivit celor mai recente informaţii, însă numărul acestora ar putea să crească în orele următoare. Surse spitaliceşti au informat că cinci dintre cei răniţi se aflăîn stare gravă.

În scurt timp după comiterea atentatului, principala grupare militară palestiniană Hamas l-a revendicat, anunţând acest lucru direct prin megafoane. Explozia s-a produs în apropierea sediului Ministerului Apărării din Tel Aviv.

În timp ce israelienii îşi reamintesc de cumplitele atacuri sinucigaşe ce erau comise de teroriştii islamişti, atentate care nu s-au repetat de ani buni,  palestinienii Gaza sărbătoreau miercuri victoria „reluării acestui gen de atacuri.

Atacul intervine în contextul în care secretarul de stat Hillary Clinton şi secretarul general al ONU, Ban Ki Moon continuă consultările în Israel şi la Ramallah în vederea găsirii unei soluţii de pace între cele două părţi.

Miercuri a fost cea de-a 8-a zi de la reizbucnirea conflictului palestiniano-israelian, care a făcut până acum, potrivit informaţilor oficale, 139 de morţi în tabăra palestiniană şi 5 morţi în tabăra israeliană.