Hamburgerii şi mititeii, pericol pentru sănătate. Ce spun specialiştii

Hamburgerii şi mititeii reprezintă un adevărat pericol de sănătate, avertizează specialişii americani. Potrivit acestora, majoritatea preparatelor din carne tocată conţin bacterii care provoacă dereglări intestinale, diaree, vărsături puternice și chiar afecțiuni grave ale rinichilor. O alternativă care te-ar scuti de probleme ar fi înlocuirea produselor din carne tocată cu cele vegetale.

27 aug. 2015, 09:05
Hamburgerii şi mititeii, pericol pentru sănătate. Ce spun specialiştii

Specialiştii americani avertizează că enterococii, bacteriile care trăiesc în intestinele animalelor, pot ajunge în toate tipurile de carne din frigider. Aceștia sunt distruși de regulă prin gătirea la temperaturi înalte (minimum 72 de grade Celsius).

”Carnea contaminată nu poate fi recunoscută prin metodele obișnuite. Nu arată altfel și nici nu miroase suspect”, avertizează Urvashi Rangan, directorul executiv al Centrului pentru siguranța alimentară citat de Consumer Reports

Revista americană a făcut un esperiment pe 200 de kg de carne cumpărată din 26 de oraşe. Rezultatul a fost unul îngrijorător. Bacteriile sunt aproape la fel de numeroase în carnea bio și în carnea industrială, notează click.ro

S-a demonstrat faptul că bacteriile din carnea obţinută la scară industrială sunt însă de două ori mai rezistente la antibiotice decât carnea bio și de trei ori mai rezistente decât carnea provenită de la animale crescute în aer liber.

O soluţie pentru ca sănătatea să nu fie în pericol este evitarea produselor din carne tocată gătite în sânge sau puteţi alege hamburgerii şi mititeii vegetali.

Citeşte şi Obiceiuri periculoase care ne scurtează viaţa