Hamsterii şi şobolanii, soldaţii viitorului

Publicat: Joi, 02 August 2012 11:30 // Actualizat: Joi, 02 August 2012 11:45 // Sursa: RTV.net

Hamsterii şi şobolanii ar putea fi soldaţii viitorului. Pentagonul a lansat un program pentru a antrena aceste rozătoare ca să poată detecta mine şi explozibili.

Pentagonul a lansat un program pentru a antrena aceste rozătoare pentru a detecta mine şi explozibili. Armata americană speră ca astfel să salveze vieţi omeneşti şi să reducă cheltuielile militare. Oamenii de ştiinţă implicaţi în proiect sunt foarte optimişti.

Deşi sunt mai puţin inteligenţi şi au un simţ al mirosului mai puţin dezvoltat decât câinii, şobolanii şi hamsterii au şi multe avantaje. Sunt mai uşor de transportat, consumă mai puţină mâncare, pot intra în spaţii strâmte şi se înmulţesc foarte uşor.

Iar în viitor, aceste animale ar putea fi antrenate pentru a participa la operaţiuni de salvare. Statele Unite nu sunt prima ţară care apelează la rozătoare pentru a detecta explozibili. Presa a scris anul trecut că şi Israelul antrenează şoareci pentru a detecta bombe şi droguri.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 apr 20:03
...nervoase. Apoi, echipa a pornit şi oprit aceste întrerupătoare biologice de aproximativ 10.000 de ori, în timp ce şobolanii străbăteau un labirint în căutarea hranei, fapt ce le-a permis oamenilor de ştiinţă să identifice neuronii individuali cu rol în orientarea...
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H