Handbal masculin: HCM Minaur Baia Mare, din nou campioană naţională după 16 ani

HCM Minaur Baia Mare a câștigat un nou titlu de campioană națională la handbal masculin după o pauză de 16 ani, marți seara, grație victoriei cu scorul de 26-24 (13-11) în fața formației CSM București, în Sala Sporturilor ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, în al doilea meci al finalei Ligii Naționale.

27 mai 2015, 03:10
Handbal masculin: HCM Minaur Baia Mare, din nou campioană naţională după 16 ani

Minaur învinsese și în primul meci al finalei, la București, cu același scor, 26-24. Finala a fost programată după regula cel mai bun din trei meciuri.

Minaur, care a realizat eventul în acest an, după ce a cucerit și Cupa României, mai câștigase titlul în 1998 și 1999.

Debutul meciului a fost echilibrat, dar Minaur a reușit să se desprindă la 4-2 (min. 6), iar apoi avantajul a ajuns la trei goluri, 19-16 (19). CSM, revelația campionatului, a revenit pe finalul reprizei și a restabilit egalitatea, 10-10 (24), chiar în inferioritate numerică, dar la pauză Minaur a intrat cu avans minim, 12-11.

Bucureștenii antrenați de Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă au avut un început bun de parte secundă și au ratat șansa de a trece în avantaj. De la scorul de 13-13 (32), Minaur a reușit cinci goluri consecutive, ducând scorul de 18-13 (39). După zece minute fără gol marcat, CSMB a punctat de patru ori la rând și a revenit în joc, dar băimărenii au condus în continuare cu un gol-două. Minaur și-a mărit avantajul la trei goluri în minutul 55, 24-21, iar apoi a gestionat bine finalul, câștigând cu 26-24. Un incident s-a produs în minutul 59, în urma unui duel între Novanc și Pribanic, care a dus la o încăierare, primind cartonașe roșii Novanc și Sadoveac.

Minaur va evolua în preliminariile Ligii Campionilor în sezonul viitor.

O mențiune specială merită portarul lui CSM, Ionuț Iancu, cel mai bun jucător al echipei oaspete, care a apărat patru aruncări de la 7 metri.

Pentru Minaur au marcat Steffen Stegavik — 7 goluri, Cristian Malmagro — 4, Nikola Eklemovic — 4, Alexandru Sabou — 4, Marius Sadoveac — 3, Antonio Pribanic — 2, Viorel Fotache — 2.

Pentru CSM au înscris: Nicușor Negru — 10 goluri, Krsto Milosevic — 3, Iulian Stamate — 3, Ramon Șomlea — 2, Pal Wetterbrandt — 1, Robert Militaru — 1, Marius Novanc — 1, Milos Kostadinovic — 1, Sasa Marijanac — 1, Nicușor Ungureanu — 1.

HCM (Minaur) și-a luat astfel revanșa în fața lui CSM București, după ce echipa din Capitală și-a adjudecat titlul la feminin, tot marți, la Baia Mare, în fața echipei locale.