Handbal: România s-a calificat la turneele preolimpice

Naţionala feminină a României s-a calificat la turneele preolimpice graţie medaliei de bronz de la Campionatul European din 2010, "prinzând" astfel primul loc atribuit Europei, din două posibile.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 20:50
Handbal: România s-a calificat la turneele preolimpice

La turneele preolimpice se califică echipele care ocupă locurile 2-7 la Campionatul Mondial din Brazilia. Printre cele opt sfert-finaliste ale competiţiei din America de Sud, stabilite în urma meciurilor de duminică şi luni, se numără ţara gazdă şi Norvegia, care sunt deja calificate direct la JO de la Londra, informează Mediafax.

În acest caz, celelalte şase echipe calificate în sferturi, Rusia, Croaţia, Danemarca, Spania, Angola şi Franţa, au obţinut biletele pentru turneele preolimpice, iar cea care va câştiga Mondialele obţine participarea directă pentru JO de la Londra. Astfel, pentru turneele preolimpice mai rămâne un loc, ce revine Suediei, care a încheiat pe poziţia a noua CM. Pe lângă echipele de mai sus, fiecare continent mai beneficiază de cel puţin un loc, stabilit pe baza clasamentelor competiţiilor proprii, şi mai poate primi încă unul dacă se numără printre cele mai bune două confederaţii de la CM.

Până în prezent sunt calificate la JO echipele Norvegiei (campioană europeană), Brazilei (campioana Americilor), Coreea de Sud (campioana Asiei) şi Marea Britanie (ţara gazdă). Un bilet direct pentru Londra va obţine şi campioana Africii. Turneele preolimpice vor avea loc între 25 şi 27 mai, iar cele mai bune trei echipe clasate la CM din Brazilia, care nu au „biletele” pentru Londra, le vor găzdui.

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat Campionatul Mondial din Brazilia pe locul 13, potrivit clasamentului dat publicităţii de IHF, după disputarea meciurilor din optimile de finală, fază în care tricolorele au fost eliminate de Croaţia.


loading...
Partenerii noștri