Hans Klemm, despre susţinerea lui pentru procurorul-şef al DNA, după ce s-a întâlnit cu Dragnea: Ne menţinem încrederea în munca ei

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a fost întrebat, joi, dacă Guvernul şi Ambasada SUA o susţin în continuare pe procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el precizând că oficialii americani îşi menţin încrederea în munca acesteia.

06 iul. 2017, 09:56
Hans Klemm, despre susţinerea lui pentru procurorul-şef al DNA, după ce s-a întâlnit cu Dragnea: Ne menţinem încrederea în munca ei

„Ne menţinem încrederea în munca ei. Această muncă a fost analizată de autorităţile judiciare româneşti. Avem încredere în acest lucru”, a spus Klemm, potrivit Mediafax.

Întrebat, pe de altă parte, dacă Laura Codruţa Kovesi este în pericol din cauza scandalului izbucnit în cadrul DNA, Klemm a spus: „Aceasta va trebui să fie decizia luată de autorităţile româneşti”.

Laura Kovesi i-a revocat din funcţii pe procurorii protestatari. Doru Ţuluş, înapoi la Parchetul General, Mihaiela Iorga la PJ Bacău

Ambasadorul SUA a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Dragnea a avut o întrevedere cu adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activităţii acestuia în România, la întâlnire participând şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Liviu Dragnea, despre DNA: Ministrul Justiţiei trebuie să aibă o poziţie. E o situaţie fără precedent