Hans Klemm: Există o mare nevoie de infrastructură în România, încă este dificil să ajungi în Transilvania

Există o mare nevoie de infrastructură în România şi încă este dificil să ajungi în Transilvania, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti,  cu prilejul participării la o dezbatere organizată în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.
Filip Stan
20 iul. 2019, 19:56
Hans Klemm: Există o mare nevoie de infrastructură în România, încă este dificil să ajungi în Transilvania

Acesta a mărturisit că i se pare „uimitor” cât de plin de viaţă este Braşovul în condiţiile în care nu beneficiază de autostradă, iar „sistemul de cale ferată ar putea fi îmbunătăţit”, şi că, revenind în ultimii patru ani la Râşnov, a remarcat că şi acest oraş s-a transformat, dintr-unul „adormit”, într-unul plin de viaţă.

„Este încă dificil să ajungi nu în Braşov, nu la Râşnov, ci în Transilvania în general. Există o mare nevoie de infrastructură în România. (…) Fără conexiuni rutiere, fără autostradă şi cu un sistem de cale ferată care poate fi îmbunătăţită, pentru mine, este uimitor cât de plin de viaţă este Braşovul”, a declarat, pentru AGERPRES, Klemm.

Hans Klemm a participat sâmbătă, pentru a patra oară, la Festivalul de Film şi Istorii (FFIR) Râşnov, prima dată fiind prezent la ediţia din 2016, când a prezentat filmul „Selma”, despre povestea lui Martin Luther King şi lupta lui pentru drepturile afro-americanilor, el menţionând că a fost impresionat de calitatea filmelor prezentate şi a dezbaterilor organizate, în ultimii patru ani, în cadrul evenimentului. Anul acesta, ambasadorul american a participat la dezbaterea „50 de ani de la aselenizare – Tehnologie, Politică, Propagandă”.

Ambasadorul Israelului, David Saranga, prezent pentru prima dată la FFIR, invitat, de asemenea, la dezbaterea „50 de ani de la aselenizare – Tehnologie, Politică, Propagandă”, a precizat că prin participarea la acest eveniment a dorit să interacţioneze cu tânăra generaţie.

„Am dorit să particip la acest festival pentru că am vrut să interacţionez cu generaţia tânără – aceasta este ideea principală – ca să le spun despre Israel, despre diferite aspecte ale ţării mele şi, pe de altă parte, să văd ce au ei de spus. Astăzi le-am prezentat abilităţile Israelului în ceea ce priveşte domeniul explorării spaţiale – deşi este o ţară mică, este foarte avansată când vine vorba de tehnologie, este una dintre puţinele ţări care a reuşit să trimită un satelit pe lună. Nu a fost făcut de guvern, ci de voluntari, de ingineri care s-au oferit voluntar să participe la acest proces şi, în final, ei au reuşit, noi am reuşit”, a spus Saranga.

Potrivit ambasadorului israelian, Braşovul „este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România” pe care îl vizitează ori de câte ori are ocazia.

Saranga a menţionat că turiştii israelieni sunt al doilea grup ca număr în România, după germani. „Mulţi vin la Bucureşti, iar una dintre destinaţii pe care o aleg este Braşovul. Le dă imaginea Europei – ei vin din Orientul Mijlociu – le dă posibilitatea să vadă Transilvania, este relativ aproape de Bucureşti, oferă peisaje frumoase, hoteluri, restaurante plăcute. Poţi auzi ebraica peste tot, pe străzi”, a remarcat diplomatul israelian.

DailyBusiness
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Vacanță de coșmar pentru Laura Cosoi! „A fost imobilizat vreo 4 zile!“
Fanatik.ro
Procesul care îl poate ruina pe Klaus Iohannis, blocat de o manevră. Ce a cerut moștenitoarea casei din Sibiu în instanță
Capital.ro
Se schimbă banii. EURO se transformă. Se aplică în toate statele membre UE
Playtech.ro
Șoferii care nu-și plătesc amenzile riscă să rămână fără permis. Noi sancțiuni pregătite pentru românii datornici
DailyBusiness
500 de lei de la stat pentru chirie. Ce trebuie să faci ca să primeşti toţi banii
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi, într-adevăr, răspundem”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Noi reguli în construcții. Mulți români vor fi afectați
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul crimei din Mureș! Tânăra care a făcut contul de TikTok cu numele lui Emil Gânj îl cunoaște pe asasin. Ce mărturisiri le-a făcut anchetatorilor
Cancan.ro
Oficialul cu reputație de gigolo, prins în flagrant! Amanta unui ministru zboară cu avionul militar la… manichiură!
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Capital.ro
TAXĂ nouă pentru proprietarii de mașini. Guvernul te obligă să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cea mai frumoasă fotbalistă a României, în costum de baie la petrecerea burlăcițelor
stirilekanald.ro
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Vouchere de 1.275 de lei pe lună pentru oricine. Ministerul Muncii anunță unde și cum se fac înscrierile VIDEO
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul român își lasă activele să putrezească: pierderi certe de 140 milioane lei și risc de 9 miliarde. Cine e de vină?