Hans Klemm, mesaj dur pentru România: Slăbirea luptei anticorupţie, motiv de mare îngrijorare pentru Statele Unite

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, afirmă că Statele Unite sunt foarte îngrijorate de slăbirea luptei anticorupţie în România, un parcurs pe care nu l-ar fi putut anticipa în urmă cu trei ani. Mesajul a fost transmis cu ocazia comemorării victimelor tragediei din Colectiv.

RomaniaTV.net
31 oct. 2018, 15:02
Hans Klemm, mesaj dur pentru România: Slăbirea luptei anticorupţie, motiv de mare îngrijorare pentru Statele Unite

“Nu m-aș fi așteptat ca lupta anticorupție să fie slăbită, așa cum s-a întâmplat recent, ca independența justiției să fie amenințată, că va exista un risc și mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aș fi prezis în urmă cu trei ani. Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar și pentru Statele Unite”, a spus ambasadorul Hans Klemm la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul Colectiv, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

Ambasadorul a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie, din partea populației și a țărilor prietene României, dar și emoția generată de hotărârea românilor de a se opune corupției, se mai menţionează în mesajul ambasadei.

Citeşte şi: Tudorel Toader publică miercuri, după şedinţa de guvern, dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr UPDATE