Hans Klemm: Norii întunecaţi ai iliberalismului, naţionalismului şi intoleranţei ameninţă astăzi Occidentul

Hans Klemm, ambasadorul SUA, a afirmat, marţi, la ceremonia de depunere de coroane de la Memorialul Holocaustului din Bucureşti, că, din păcate, norii întunecaţi ai iliberalismului, naţionalismului şi intoleranţei ameninţă să se intensifice astăzi peste Europa şi în Vest, el subliind că ecourile întunecate ale trecutului, propagate în prezent de tehnologia modernă, subminează temeliile a ceea ce a fost creat la finalul războiului.

RomaniaTV.net
09 oct. 2018, 11:59
Hans Klemm: Norii întunecaţi ai iliberalismului, naţionalismului şi intoleranţei ameninţă astăzi Occidentul

”În timp ce aducem împreună un omagiu victimelor acestui act de barbarie şi brutalitate care a avut loc la scară largă, Holocaustul din România, trebuie de asemenea să ne aducem aminte cine au fost cei responsabili şi să înţelegem care au fost forţele şi circumstanţele care i-au creat. Trebuie să ne reafirmăm hotărârea de a preveni repetarea unor asemenea atrocităţi şi să dovedim că suntem devotaţi ideii de a crea o lume bazată pe toleranţă, respect şi principii democratice”, a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA a precizat că în România, ca şi în alte ţări din Europa, ororile şi traumele ultimului secol, inclusiv cele ale Holocaustului, se răsfrâng asupra prezentului.

”Din păcate, norii întunecaţi ai iliberalismului, naţionalismului şi intoleranţei ameninţă să se intensifice astăzi peste Europa şi în Vest. Ecourile întunecate ale trecutului, propagate în prezent de tehnologia modernă, subminează temeliile a ceea ce am creat împreună la finalul războiului”, a adăugat diplomatul american.

El a vorbit despre acest ”context îngrijorător”, spşunând că norii pot fi alungaţi prin înţelegerea trecutului, trăirea pe deplin în prezent şi proiectarea unui viitor mai bun.

”În spiritul acestei zile de comemorare să nu uităm niciodată lecţiile trecutului, dar să privim şi către viitor şi să ne imaginăm o lume marcată de înţelegere, demnitate, şi libertate”, a încheiat Hans Klemm.

Citeşte şi: Iohannis, mesaj cu ocazia comemorării Holocaustului: Populismul, şovinismul, extremismul reprezintă ameninţări primejdioase


loading...