Haos în Buenos Aires şi în suburbii din cauza ploilor torenţiale VIDEO

Ploile torenţiale au provocat haos, luni, în Buenos Aires şi în suburbiile sale, unde o persoană a fost găsită moartă, în timp ce penele de electricitate s-au multiplicat, iar transportul în comun a fost puternic perturbat, au anunţat autorităţile.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 09:06

În şase ore, 03.00-09.00 orele locale (08.00-14.00, orele României), a plouat cu 87,4 litri pe metru pătrat, potrivit Serviciului meteorologic naţional (SMN).

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, care încerca să-şi recupereze televizorul, s-a înecat în propria casă inundată din suburbia Isidro Casanova, la 30 de kilometri vest de capitală, a anunţat fiul său Miguel Benitez.

„A încercat să-şi salveze televizorul, dar a căzut, a fost blocat de mobilier şi s-a înecat”, a declarat Benitez pentru postul de radio Radio 10. „Cer ajutor pentru mama mea care este în vârstă”, a adăugat el. „Am pierdut totul: frigiderul, salteau, tot”.

Numeroase străzi din capitală şi mai multe linii rapide care duc spre centrul oraşului au fost inundate, unele vehicule fiind blocate şi altele luate de ape.

Cinci dintre cele şapte linii de metrou ale capitalei şi numeroase legături feroviare cu suburbiile şi-au întrerupt activitatea timp de câteva ore. Apa a intrat pe alocuri în gurile de metrou, inundându-le chiar pe unele, potrivit imaginilor difuzate de mai multe posturi de televiziune.

Penele de electricitate au dereglat sistemul de semnalizare rutieră, oferind impresia de haos în metropola cu aproximativ 14 milioane de locuitori.

La Lomas de Zamora (sud), o femeie însărcinată, care nu putea să-şi părăsească domiciliul, a născut pe loc, cu ajutorul pompierilor, potrivit presei locale. De asemenea, pompierii au anunţat că în suburbia Quilmes (sud), aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor.