Haos în orașul condus de USR: rămâne din nou fără apă, timp de câteva zile

Din nou haos în Bacău, oraș aflat sub administrația unui primar USR, Lucian Daniel Stanciu Viziteu. Localitatea din regiunea Moldovei va rămâne fără apă, timp de câteva zile. 

04 mai 2022, 08:35
Haos în orașul condus de USR: rămâne din nou fără apă, timp de câteva zile

Dacă Bucureștiul se confruntă cu avariile de apă caldă, Bacăul se află într-o situație și mai delicată. O dată la câteva luni, băcăuanii trebuie sunt nevoiți să se spele la lighean și să-și facă rezerve de apă potabilă.

Povestea se repetă și după Paște. Astfel, Primăria a anunțat că în perioada miercuri, 5 mai, ora 22:00 – vineri, 7 mai, ora 08:00, Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) va întrerupe furnizarea apei potabile în cele mai importante zone din oraș.

„În timpul manevrelor de oprire/umplere a reţelei de distribuţie este posibil ca pe perioade scurte să fie afectaţi de lipsa apei sau presiune scăzută şi alţi consumatori ai municipiului Bacău.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, S.C. CRAB S.A. recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru intervalul de timp alocat lucrărilor.

La reluarea programului de furnizare a apei poate apărea, în anumite zone ale Municipiului Bacău, fenomenul de turbiditate (apă murdară)”, a transmis CRAB, potrivit presei locale.

 

Bacăul, condus de un primar #Rezist de la USR, Lucian Viziteu

 

Cândva, Bacăul se lua la întrecere cu Iași, ca forță economică în regiune. În ultimii ani, Bacăul s-a transformat în „noul Vaslui”, din cauza problemelor ridicole și dese cu care se confruntă, respectiv a regresului economic și demografic. O dată la câteva luni, orașul din Moldova rămâne fără apă. Edilii locali dau vina pe țevile care se sparg des.

În prezent, primar în Bacău este Lucian Daniel Stanciu Viziteu (n.r. – Lucian Viziteu), de la Uniunea Salvați România (USR). Acesta reprezintă o figură controversată la nivel local, implicată în numeroase scandaluri.

Lucian Viziteu s-a remarcat prin mai multe promisiuni de campanie încălcate și inițiative retrase, după ce băcăuanii și consilierii locali s-au poziționat ferm, împotrivă. De asemenea, primarul USR a propus suprataxarea pentru locurile de parcare de reședință, creșterea taxei pentru salubrizare cu 140%, majorarea prețului apei cu 50%. De fiecare dată, primarul #Rezist a fost blocat.

În plus, Viziteu s-a aflat în atenția presei locale pentru angajările dubioase la Primărie, a pierdut un proces de transparență inițiat de un fost membru USR, iar apoi s-a certat cu viceprimarul de la PLUS, un tânăr care i-a fost aghiotant în campania electorală.