Situaţie dramatică în Nikolaev. Locuitorii au rămas de câteva zile fără apă potabilă şi sunt obligaţi să bea din râuri

Locuitorii din Nikolaev au ajuns într-o situaţie dramatică. După ce au rămas fără provizii, iar convoaiele umanitare nu reuşesc să ajungă la ei, de câteva zile au rămas şi fără apă potabilă.

17 apr. 2022, 16:47
Situaţie dramatică în Nikolaev. Locuitorii au rămas de câteva zile fără apă potabilă şi sunt obligaţi să bea din râuri

Situaţie dramatică în Nikolaev. Conducta de la Dnipro, care asigura distribuţia apei potabile în Nikolaev, a fost avariată în timpul bombardamentelor. În aceste condiţii, oamenii sunt obligaţi să bea apă din râuri și izvoare, anunță CNN. Oamenii vin cu sticle și bidoane pentru a-și lua necesarul pentru mai multe zile.

Vitalii Kim, șeful administrației militare regionale din Nikolaev, a declarat duminică că atacurile forțelor rusești continuă, inclusiv cu rachete de croazieră.

Locuitorii din Nikolaev, asiguraţi că problema apei potabile va fir ezolvată în câteva zile

Kim promite, însă, că problema apei va fi rezolvată în curând şi le cere localnicilor să mai aibă răbdare câteva zile

Uzinele de desalinizare și purificare a apei sunt pe drum spre Nikolaev, vor fi forate puțuri. Apa va fi furnizată oricum, fie jumătate din nevoile noastre, fie va fi furnizată în totalitate. Un mare ajutor vine din regiunile vecine. Trebuie să mai avem răbdare câteva zile”, a spus Vitalii Kim.

Citeste si Omul din spatele discursurilor cu care Volodimir Zelenski a impresionat lumea: „Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună”

Kim a dat asigurări că situația militară este în favoarea Ucrainei şi că trupele ucrainene primesc în mod constant arme.

În timp ce inamicul își pregătește trupele și se mobilizează, armele vin spre noi„, a precizat șeful administrației militare regionale din Nikolaev.

Orașul Nikolaev și zonele învecinate au fost bombardate constant de soldaţii ruşi, dar au rămas sub control ucrainean.

Citeste si Spital de copii din Nikolaev, bombardat de forţele ruse