Haos în traficul din Bucureşti după ploaia torenţială. Bulevarde inundate, copaci doborâţi de vânt şi autobuze deviate din cauza fenomenelor extreme

Traficul a fost blocat, miercuri dimineaţă, după ce a plouat cu găleata ore-n şir. Bulevardul Tineretului a fost inundat, iar nivelul apei a ajuns aproape de capota maşinilor. Nu mai puţin de opt troleibuze au fost nevoite să oprească pentru că nu au putut înainta prin apă.

18 mai 2022, 09:22

Haos în traficul din Bucureşti după ploaia torenţială. Mai multe bulevarde au fost inundate, după ce sistemul de canalizare nu a făcut faţă volumului uriaş de apă. Şoferii aflaţi în trafic au surprins în imagini momentul în care maşinile înaintează cu greu pe drumul inundat.

Bulevardul Tineretului a fost acoperit de apă iar traficul a fost complet blocat miercuri dimineaţă.

Haos în traficul din Bucureşti după ploaia torenţială. Imagini cu bulevardele inundate

Zonele inundate din Bucureşti în care au intervenit pompierii

Până la ora 09.00, pompierii din cadrul ISU Bucureşti Ilfov au intervenit în Capitală pentru 12 situaţii de urgenţă, o acumulare de apă pe carosabil şi 11 copaci cazuţi, şapte pe maşini şi patru pe stradă.

In judetul Ilfov s-a actionat pentru 2 situatii de urgenta: 1 acumulare de apa si 1 copac cazut.

Situații gestionate:
Aleea Ucea copac cazut pe autoturism

Str. Mărăști, Bragadiru, acumulare de apa in curte;

Bd. Tineretului, acumulare de apa pe carosabil, trei autoturisme blocate. Doua au fost extrase de către pompieri;

Str. Mărgelelor – copac pe autoturism;

Str Huedin – copac pe autoturism;

Str. Principala Cernica – copac pe autoturism.

Calea Griviței- copac cazut pe patru auto.

Str. Mohorului copac căzut pe un auto. Strada blocata.

Str. Gruiu Argeșului- copac cazut pe autoturism

Citeşte şi: Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, unde a cerut azil politic. Fostul primar are de ispăşit 10 ani de închisoare

O altă zonă afectată de ploile torențiale este zona de vest a Bucureștiului, mai exact cartierul Militari. Cartierele rezidențiale din apropierea autostrăzii spre Piteşti au fost puternic afectate, conform Antena3. Cantitatea mare de apă și copacii căzuți pe drum au afectat mai multe zone ale Capitalei.

Autobuzele liniilor 313, 381 și 673 circulă deviat din cauza acumulărilor de apă de pe Bd.Tineretului prin Calea Văcărești, Șos. Mihai Bravu, Bd. Gheorghe Șincai. Mai multe tramvaie sunt blocate și pe Podul Mihai Bravu din cauza apei acumulate pe linia de tramvai.

De asemenea, și Șos. Colentina, în zona mallului Veranda, este inundată. În Pantelimon se circulă, totodată, cu dificultate, din cauza copacilor căzuți pe șosea.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă pe parcursul zilei de miercuri, 18 mai, în zone din 27 de judeţe situate în vestul şi estul ţării, iar local în Carpaţii Meridionali şi Orientali.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 21:00, vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat şi Crişana, cu viteze de 55 – 70 km/h. Local în Carpaţii Meridionali şi Orientali rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar în zona înaltă 90 – 100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului în general cu viteze de 45-55 km/h.

Vremea se va răci accentuat
Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative şi se va produce brumă.

Cele 27 de judeţe vizate de atenţionarea Cod galben, unele total, iar altele parţial sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Potrivit meteorologilor, în Bucureşti, vremea se va răci accentuat miercuri devenind rece pentru această dată. Nebulozitatea va fi persistentă în prima parte a zilei, când temporar va mai ploua, iar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45 – 50 km/h. După-amiaza şi seara cerul va fi temporar noros, iar vântul va slăbi din intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius.

Citeşte şi: Elena Udrea află miercuri dacă va fi extrădată în România. Judecătorii bulgari decid soarta fostului ministru