Elena Udrea rămâne în continuare în arest. Judecătorii bulgari au amânat din nou decizia privind extrădarea, noul termen e 8 iunie

Update. Elena Udrea rămâne în continuare în arest în Bulgaria. Judecătorii bulgari au amânat din nou decizia privind extrădarea

18 mai 2022, 14:12
Elena Udrea rămâne în continuare în arest. Judecătorii bulgari au amânat din nou decizia privind extrădarea, noul termen e 8 iunie

Update. Elena Udrea s-a arătat zâmbitoare și plină de speranță în fața reporterilor, în timp ce era condusă către sala de judecată unde urmează să se stabilească dacă va fi predată autorităților din țara noastră.

Întrebată de reporteri cum se simte, fostul ministru a răspuns:  ”Bine, ca de obicei!”. Mai mult decât atât, Elena Udrea a declarat că încă mai are speranțe în ciuda faptului că recursul în casație a fost amânat.

Știre inițială:

Elena Udrea trece printr-o nouă zi de suspans. Judecătorii din Sofia vor examina astăzi contestația înaintată de fostul demnitar român, iar în cazul în care o vor respinge, Udrea va fi predată autorităților române.

Curtea de Apel din Sofia decide miercuri dacă admite sau nu contestaţia pe care Elena Udrea a făcut-o, după ce judecătorii din Blagoevgrad au hotărât punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele ei.

Elena Udrea a cerut să nu fie trimisă în România și a invocat condițiile din penitenciarele de la noi. A mai încercat o dată să obțină clemența judecătorilor bulgari spunând că a închiriat o locuință în orașul de la graniță, dar și că a depus cerere de azil în Grecia. Magistrații din Blagoevgrad i-au respins însă toate argumentele.

Procesul a fost programat pentru data de 29 aprilie, la Curtea de Apel din Sofia, dar la cererea avocaților Elenei Udrea, care au spus că nu pot ajunge atunci, a fost amânat pentru 10 mai. Nici pe 10 mai nu s-a decis nimic. Unul dintre apărătorii bulgari ai fostului demnitar nu a mai putut ajunge în sala de judecată din cauza unui incident în urma căruia a suferit o accidentare la cap. Judecătorii au stabilit atunci un nou termen, 18 mai.

Curtea de Apel din Sofia trebuie să soluționeze punerea în aplicare a mandatului european de arestare emis pe numele Elenei Udrea în termen de 60 de zile de la reținerea ei, iar acest termen expiră pe 6 iunie.

În cazul în care magistraţii din Sofia îi vor respinge astăzi contestația, Udrea va fi trimisă în România şi va ajunge la Penitenciarul Târgşor pentru a-și executa pedeapsa.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în Gala Bute. A fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu, după ce a primit un milion de euro de la oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul.

Citește și Elena Udrea, primele declarații din închisoare: „Sunt arestată ilegal. Nedreptatea la care sunt supusă va lua sfârșit în curând”

Citește și Cum ar putea Elena Udrea să scape de închisoare. Artificiul la care au apelat avocaţii din Bulgaria