HAOS în Ucraina. Confruntările armate continuă în aproapierea locului unde s-a prăbuşit avionul malaiezian

Confruntările armate continuă în Ucraina, foarte aproape de locul unde s-a prăbuşit avionul malaiezian. Oraşul Doneţk a fost din nou scena unor lupte armate între separatişti şi militarii ucraineni. În urma bombardamentelor, mai multe blocuri au fost grav avariate. Lupte s-au dat şi în alte oraşe din regiunea Doneţk, iar armata Kieului a acuzat că a fost atacată din Rusia.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 11:29
HAOS în Ucraina. Confruntările armate continuă în aproapierea locului unde s-a prăbuşit avionul malaiezian

Tirurile de artilerie au lovit din nou oraşul Doneţk, în condiţiile în care armata ucraineană încearcă să recape controlul asupra zonelor ocupate de separatişti. Locuitorii din Doneţk se gândesc acum să părăsească zona pentru a nu cădea victime confruntărilor armate.

Pe fondul luptelor, experţii internaţionali nu pot să-şi desfăşoare ancheta la locul prăbuşirii avionului malaiezian. t

Potrivit Serviciul Federal rus pentru Migrare, peste 730.000 de ucraineni au fost nevoiţi să fugă în Rusia în urma conflictului care a pus stăpânire pe estul Ucrainei. În continuare, Statele Unite acuză Moscova că îi sprijină pe separatişti şi în acest sens au anunţat noi sancţiuni.

„Blocăm exporturile de anumite bunuri şi tehnologii cu destinaţia către sectorul energetic rus. Extindem sancţiunile noastre împotriva unor bănci şi grupuri din domeniul apărării. Suspendăm în mod oficial creditele şi finanţările pentru proiecte de dezvoltare în Rusia”, a anunţat preşedintele SUA, Barack Obama.

Uniunea Europeană a stabilit şi ea noi sancţiuni economice pentru Rusia. Acestea vizează, în principal, industria apărării şi cea petrolieră. Scopul sancţiunilor este să facă Moscova să plătească pentru sprijinul acordat rebelilor din estul Ucrainei, consideraţi vinovaţi de doborârea avionului malaezian. Sancţiunile vizează şi apropiaţi de-ai preşedintelui Putin, care vor avea banii îngheţaţi şi interdicţii de călătorie în UE.